Hét lesrestaurant met een gezonde blik op de toekomst.
Onze naam Warmoes verwijst naar een andere benaming voor snijbiet; een groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers: De boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten deze aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten in de stad.
Met dit verleden in het achterhoofd laten wij ons inspireren door de plant-based toekomst. Bij onze gerechten spelen de groenten namelijk de hoofdrol! Het is ons doel om te werken met 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis, waarbij wij verspillingsvrij proberen te werken door zo veel mogelijk van een product te gebruiken. Voor een positieve invloed op onze omgeving maken we hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden producten, waar mogelijk regionaal of lokaal geproduceerd.
Door de basistechnieken horende bij de opleidingen van Culinair en Gastheerschap te combineren met bovenstaande principes willen wij u inspireren en worden de studenten klaargestoomd voor een duurzame toekomst!
Team Warmoes en Studenten Culinair & Gastheerschap
Vanwege het onderwijskarakter van ons restaurant kan het voorkomen dat er last-minute wijzigingen plaatsvinden binnen onze menukaarten. Wij dank u voor uw begrip. Voor groepsreserveringen wordt er een vast menu samengesteld, waarbij wij graag met u in overleg gaan betreffende uw wensen.
Onze menukaart vanaf 22 mei
Klik hier voor het menu van deze week!
U kunt een reservering maken via de reserveringsbutton rechtsonder op deze site!
Onze menukaart vanaf 6 juni
Klik hier voor de menukaart vanaf 6 juni 2023
U kunt een reservering maken via de reserveringsbutton rechtsonder op deze site!
Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap
Titi Waber is bij het ROC van Amsterdam bijna niet meer weg te denken vanwege de lange geschiedenis in samenwerking. Zij verzorgt bijvoorbeeld workshops en examineringen van het keuzedeel Aziatische Keuken. Haar liefde voor de Aziatische keuken is haar met de paplepel ingegoten. Daarnaast heeft zij haar sporen onder andere verdiend als chef-kok bij restaurant Blaauw in Amsterdam en heeft zij haar eigen boek ‘Sambal’ geschreven. Trots zijn wij dan ook dat ze in samenwerking met onze studenten van de opleidingen van Culinair & Gastheerschap de welbekende samenwerkingsavonden zal verzorgen in ons plant-based restaurant.
In samenwerking met Titi hebben wij tevens een speciale sambal ontwikkeld op basis van gefermenteerde warmoes (snijbiet). Deze sambal is tijdens onderstaande avonden in ons restaurant te koop!
Warmoes & Titi Waber op maandag 26 juni 2023
Thema: Wordt later bekend gemaakt
Menukaart: Wordt later bekend gemaakt
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Warmoes & Titi Waber 2023-2024
Voor het komende schooljaar heeft Titi Waber de volgende thema-avonden in Restaurant Warmoes!- maandagavond 16 oktober 2023- maandagavond 20 november 2023- maandagavond 18 december 2023U kunt tezijnertijd een reservering maken via de reserveringsbutton rechtsonder op deze site!
Titi Waber is bij het ROC van Amsterdam bijna niet meer weg te denken vanwege de lange geschiedenis in samenwerking. Zij verzorgt bijvoorbeeld workshops en examineringen van het keuzedeel Aziatische Keuken. Haar liefde voor de Aziatische keuken is haar met de paplepel ingegoten. Daarnaast heeft zij haar sporen onder andere verdiend als chef-kok bij restaurant Blaauw in Amsterdam en heeft zij haar eigen boek ‘Sambal’ geschreven. Trots zijn wij dan ook dat ze in samenwerking met onze studenten van de opleidingen van Culinair & Gastheerschap de welbekende samenwerkingsavonden zal verzorgen in ons plant-based restaurant.
In samenwerking met Titi hebben wij tevens een speciale sambal ontwikkeld op basis van gefermenteerde warmoes (snijbiet). Deze sambal is tijdens onderstaande avonden in ons restaurant te koop!
Warmoes & Titi Waber op maandag 26 juni 2023
Thema: Wordt later bekend gemaakt
Menukaart: Wordt later bekend gemaakt
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Warmoes & Titi Waber 2023-2024
Voor het komende schooljaar heeft Titi Waber de volgende thema-avonden in Restaurant Warmoes!- maandagavond 16 oktober 2023- maandagavond 20 november 2023- maandagavond 18 december 2023U kunt tezijnertijd een reservering maken via de reserveringsbutton rechtsonder op deze site!
Na het succes van de voorgaande samenwerkingsavond over Dutch Cuisine, organiseert Lars Schreurs (RIJKS), als student van de Sterklas, maar liefst vier samenwerkingsavonden in Restaurant Warmoes. Tijdens de vier avonden staan de thema’s van Dutch Cuisine, plant-based, duurzaam, lokale inkoop, no-waste en gebruik van seizoensproducten, centraal. De keuze hiervoor is voor Lars duidelijk geweest. “Plant-based is de toekomst en de route die wij moeten nemen als samenleving, maar ook als professionals. Het is belangrijk dat wij ook het voorbeeld kunnen geven en dat wij die stap kunnen maken zonder achteruit te gaan op kwaliteit, smaak en tradities.”De avonden worden onder leiding van Lars Schreurs georganiseerd en hij wordt tijdens deze avonden ondersteund door medestudenten, collega’s en docenten. Voor de avonden geldt het uitsluitend het speciale menu met het tarief van €35,- per persoon. Uiteraard serveren wij een passend wijnarrangement voor €15,- per persoon. Per avond is er plek voor 40 gasten. Reserveren kan via de reserveringsbutton onderaan deze site.
Warmoes & Lars Schreurs op maandag 5 juni 2023
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Wij hopen u graag te mogen ontvangen!
Lars Schreurs,
Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap
Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00 (restaurant Warmoes)
restaurantwarmoes@rocva.nl
Reserveren
Om een reservering te maken klikt u gemakkelijk op de reserveringsbutton rechtsonder op deze site.Ook grotere groepen zijn bij ons welkom! Voor groepen groter dan 9 personen verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Eet u of een van uw gasten vegetarisch of veganistisch? Wij ontvangen u graag! Alvast dank voor het doorgeven van uw voorkeuren bij het maken van uw reservering.Houd u er rekening mee dat wij per januari 2023 om veiligheidsredenen geen contante betalingen meer in ontvangst kunnen nemen.Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.
Restaurant WarmoesDa Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam020 – 728 47 00 (restaurant Warmoes)restaurantwarmoes@rocva.nl
Openingstijden
Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag voor lunch en diner.Voor lunch zijn wij geopend van 12.00 tot 14.30 uur, waarbij wij u graag verwelkomen tussen 12.00 en 13.00 uur. In verband met de reistijd van onze studenten sluit de bar om 14.00 uur.Voor diner zijn wij geopend van 18.00 tot 21.30 uur, waarbij wij u graag verwelkomen tussen 18.00 en 19.00 uur. In verband met de reistijd van onze studenten sluit de bar om 21.00 uur.Indien een dag of tijdslot niet beschikbaar is, kan het zijn dat er voor dat tijdslot geen tafel meer beschikbaar is of dat wij die dag gesloten zijn. De openingstijden zijn afgestemd op ons onderwijs en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Onze reserveringsafdeling is op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 16 66. U kunt ons daarnaast ook e-mailen op restaurantwarmoes@rocva.nl.Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.
Afwijkende openingstijden
Op onderstaande dagen is ons restaurant gesloten (onder voorbehoud van wijzigingen):- vrijdag 7 april 2023 (Goede Vrijdag)- maandag 10 april 2023 (2e Paasdag)- donderdag 20 april 2023 (Open Dag)- donderdag 27 april 2023 t/m vrijdag 5 mei 2023 (Koningsdag en aansluitend meivakantie)- woensdag 17 mei 2023 (studiedag)- donderdag 18 mei 2023 (Hemelvaartsdag)- vrijdag 19 mei 2023 (dag na Hemelvaartsdag)- maandag 29 mei 2023 (2e Pinksterdag)
Restaurant WarmoesDa Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam020 – 728 47 00 (restaurant Warmoes)restaurantwarmoes@rocva.nl
Bereikbaarheid
Route met de autoOp de snelweg A10 neemt u afslag S106 (Amsterdam-West/Osdorp). Vervolg uw weg in noordoostelijke richting waarna u op de Cornelis Lelylaan/S106 rijdt. Neem na 500 meter een flauwe bocht naar links naar het Surinameplein/S106. Neem op de rotonde de eerste afslag naar het Surinameplein en vervolg op de Hoofdweg. Sla na 600 meter rechtsaf, de Postjesweg op. Houd na 400 meter rechts aan en vervolg uw weg, via de Kinkerbrug, naar de Kinkerstraat. Rijd 1 kilometer op de Kinkerstraat, waarbij u onder andere de Bilderdijkgracht en de Da Costagracht passeert. Na het passeren van de Da Costagracht en de Vomar supermarkt vindt u de Da Costastraat aan uw linkerkant (eenrichtingsstraat). In de Da Costastraat vindt u onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.In de Da Costastraat is er beperkt parkeermogelijkheid en daarnaast is het in heel Amsterdam betaald parkeren. Wij adviseren u om te parkeren in parkeergarage ‘Q-park Europarking’ in de Marnixstraat, welke gelegen is op loopafstand van ons restaurant. U komt bij deze parkeergarage door uw weg in de Kinkerstraat te vervolgen en rechtdoor de brug over de Lijnbaansgracht te passeren. Sla hierna linksaf de Marnixstraat in. U vindt de parkeergarage na 200 meter aan uw linkerkant.Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.Route met het openbaar vervoerHoud u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 17 richting ‘Osdorp Dijkgraafplein’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.Vanaf station Amsterdam Sloterdijk neemt u tram 19 richting ‘Diemen Sniep’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.Vanaf station Amsterdam Lelylaan neemt u tram 17 richting ‘Centraal Station’ en stapt u uit bij halte ‘Bilderdijkstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neemt u tram 3 richting ‘Westergasfabriek’ en stapt u uit bij halte ‘Kinkerstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.Vanaf station Amsterdam Zuid neemt u tram 5 richting ‘Jordaan’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.