Ons concept

Onze naam Warmoes verwijst naar een andere benaming voor snijbiet; een groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers: De boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten deze aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten in de stad.

Met dit verleden in het achterhoofd laten wij ons inspireren door de plant-based toekomst. Bij onze gerechten spelen de groenten namelijk de hoofdrol! Het is ons doel om te werken met 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis, waarbij wij verspillingsvrij proberen te werken door zo veel mogelijk van een product te gebruiken. Voor een positieve invloed op onze omgeving maken we hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden producten, waar mogelijk regionaal of lokaal geproduceerd.

Door de basistechnieken horende bij de opleidingen van Culinair en Gastheerschap te combineren met bovenstaande principes willen wij u inspireren en worden de studenten klaargestoomd voor een duurzame toekomst!

Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap

Menukaarten

26 februari t/m begin april

Klik hier voor onze lunch- en dinerkaart!

Vanwege het onderwijskarakter van ons restaurant kan het voorkomen dat er last-minute wijzigingen plaatsvinden binnen onze menukaarten. Wij danken u alvast voor uw begrip.
Voor groepsreserveringen wordt er een vast menu samengesteld, waarbij wij graag met u in overleg gaan betreffende uw wensen.

Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap

 

Warmoes & Friends is ook dit jaar terug, waarbij gerenommeerde chefs en maîtres van restaurants uit de omgeving samen met onze studenten uw avond verzorgen in ons restaurant.

Deze avonden zijn altijd snel volgeboekt, daarom openen we onze reserveringslijst een week voordat het evenement plaatsvindt.

Houd onze website in de gaten en noteer de data in uw agenda om op tijd te reserveren en een plek te bemachtigen.

Als u geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons en een lunch of diner wilt organiseren samen met onze studenten in ons restaurant, kunt u een e-mail sturen naar restaurantwarmoes@rocva.nl.

Rob Hofland-De Tolhuistuinen 12 Februari 2024

Gedeelde Liefde op het Bord

Tijdstip : 18:00-21:00

**Ontdek de Kunst van Samen Delen!**

Op maandag 12 Februari , verwelkomen we met trots Chef-kok Rob Hofland van restaurant de Tolhuistuinen in Warmoes.

Samen met onze getalenteerde studenten zal hij een culinair spektakel creëren, geïnspireerd door tijdloze klassiekers en doordrenkt met de liefdevolle sfeer van Valentijnsdag.

**Wat kun je verwachten?**

– Een unieke culinaire ervaring

– Klassieke gerechten om te delen

– Passie op elk bord

Mis deze bijzondere gelegenheid niet!

Chef Rob Hofland, een bekende naam in Amsterdam, staat garant voor een onvergetelijke avond vol smaak en gezelligheid.

Geniet van de liefde op je bord en maak herinneringen die blijven!

Klik hieronder voor het menu :

Menu

Warmoes & Jurgen van der Zalm Restaurant Vinkeles** 22 April 2024

Op 22 April 2024 zal Chef Jurgen van der Zalm van restaurant Vinkeles** ( Hotel the Dylan Amsterdam ) samen met onze studenten u een geweldige avond verzorgen.

Ontmoet het team van Vinkeles | in The Dylan Amsterdam 

Reserveren kan vanaf maandag 8 April.

Meerder info volgt.

Sterklas : Quinten Chap, Stan Sanchez,Tijmen Stuijt 04 Maart 2024

Beste gasten en culinaire genieters,

Het is met groot genoegen dat wij jullie uitnodigen voor een bijzondere culinaire ervaring, georganiseerd door de getalenteerde studenten van de Sterklas: Quinten Chap, Stan Sanches en Tijmen Stuyt.

Samen zullen zij de keuken van Restaurant Warmoes betreden om een uniek diner te creëren.

Wat dit diner extra speciaal maakt, is het feit dat het volledig is gericht op koken zonder zuivel en vlees. Laat je verrassen door de innovatieve en smaakvolle creaties die deze jonge koks voor jullie in petto hebben.

Deze getalenteerde studenten lopen momenteel stage bij gerenommeerde restaurants, waaronder De Bokkedoorns, ’t Nonnetje en Restaurant Sinne.

Hun indrukwekkende culinaire reis gaat verder, want na deze stageperiode zullen ze gezamenlijk naar Slovenië vertrekken om stage te lopen bij het prestigieuze Restaurant Hisa Franko, bekroond met twee Michelin-sterren.

https://www.hisafranko.com/

Na deze buitenlandse ervaring zullen Quinten, Stan en Tijmen terugkeren om hun opgedane kennis en culinaire avonturen met jullie te delen tijdens een volgende pop-up evenement, opnieuw in samenwerking met Restaurant Warmoes.

Laat je smaakpapillen verwennen en geniet van een onvergetelijke avond vol verrassingen, smaken en culinaire hoogstandjes. We hopen jullie te mogen verwelkomen in Restaurant Warmoes voor een uniek diner met deze veelbelovende jonge talenten

Reserveren

Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl

Reserveren

Om een reservering te maken klikt u gemakkelijk op de reserveringsbutton rechtsonder op deze site. Wij adviseren u om ruim op tijd uw reservering te maken. Als een datum of tijdslot niet meer beschikbaar is, dan hebben wij voor dat moment geen beschikbaarheid meer. 

Ook grotere groepen zijn bij ons welkom! Voor groepen groter dan 9 personen verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken en uw reservering kunnen aannemen.

Eet u of een van uw gasten vegetarisch of veganistisch? Wij ontvangen u graag! Alvast dank voor het doorgeven van uw voorkeuren bij het maken van uw reservering. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.

Houd u er rekening mee dat wij om veiligheidsredenen geen contante betalingen meer in ontvangst kunnen nemen.

Openingstijden

Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl

Openingstijden

Maandag
Diner: 17:30 – 21.30 uur. Wij ontvangen u graag voor 19.00 uur.

Dinsdag t/m vrijdag
Lunch: 12:00 – 14:30 uur. Wij ontvangen u graag voor 13.00 uur.
Diner: 17:30 – 21.30 uur. Wij ontvangen u graag voor 19.00 uur.

Zaterdag en Zondag

In de weekenden zijn wij gesloten.

Afwijkende openingstijden

Op onderstaande dagen is ons restaurant gesloten.

Vakantiesluitingen 2023 – 2024
   – 23 december 2023 t/m 7 januari 2024
   – 17 t/m 25 februari 2024
   – 29 maart t/m 1 april 2024
   – 29 april t/m 5 mei 2024
   – 9 en 10 mei 2024
   – 20 mei 2024

Overige sluitingsdagen 2023-2024
   – 22 november
   – 27 november
   – 30 november
   – 7 december
   – 22 december
   – 8 t/m 11 januari

Bereikbaarheid

Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl

Bereikbaarheid

Route met de auto
Op de snelweg A10 neemt u afslag S106 (Amsterdam-West/Osdorp). Vervolg uw weg in noordoostelijke richting waarna u op de Cornelis Lelylaan/S106 rijdt. Neem na 500 meter een flauwe bocht naar links naar het Surinameplein/S106. Neem op de rotonde de eerste afslag naar het Surinameplein en vervolg op de Hoofdweg. Sla na 600 meter rechtsaf, de Postjesweg op. Houd na 400 meter rechts aan en vervolg uw weg, via de Kinkerbrug, naar de Kinkerstraat. Rijd 1 kilometer op de Kinkerstraat, waarbij u onder andere de Bilderdijkgracht en de Da Costagracht passeert. Na het passeren van de Da Costagracht en de Vomar supermarkt vindt u de Da Costastraat aan uw linkerkant (eenrichtingsstraat). In de Da Costastraat vindt u onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

In de Da Costastraat is er beperkt parkeermogelijkheid en daarnaast is het in heel Amsterdam betaald parkeren. Wij adviseren u om te parkeren in parkeergarage ‘Q-park Europarking’ in de Marnixstraat, welke gelegen is op loopafstand van ons restaurant. U komt bij deze parkeergarage door uw weg in de Kinkerstraat te vervolgen en rechtdoor de brug over de Lijnbaansgracht te passeren. Sla hierna linksaf de Marnixstraat in. U vindt de parkeergarage na 200 meter aan uw linkerkant.

Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.

Route met het openbaar vervoer
Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.

Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 17 richting ‘Osdorp Dijkgraafplein’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Sloterdijk neemt u tram 19 richting ‘Diemen Sniep’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Lelylaan neemt u tram 17 richting ‘Centraal Station’ en stapt u uit bij halte ‘Bilderdijkstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neemt u tram 3 richting ‘Westergasfabriek’ en stapt u uit bij halte ‘Kinkerstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Zuid neemt u tram 5 richting ‘Zoutkeetsgracht’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Zoek ons via Google Maps