Ons concept

Onze naam Warmoes verwijst naar een andere benaming voor snijbiet; een groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers: De boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten deze aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten in de stad.

Met dit verleden in het achterhoofd laten wij ons inspireren door de plant-based toekomst. Bij onze gerechten spelen de groenten namelijk de hoofdrol! Het is ons doel om te werken met 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis, waarbij wij verspillingsvrij proberen te werken door zo veel mogelijk van een product te gebruiken. Voor een positieve invloed op onze omgeving maken we hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden producten, waar mogelijk regionaal of lokaal geproduceerd.

Door de basistechnieken horende bij de opleidingen van Culinair en Gastheerschap te combineren met bovenstaande principes willen wij u inspireren en worden de studenten klaargestoomd voor een duurzame toekomst!

Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap

Menukaarten

25 september t/m 13 oktober

Klik hier voor onze lunch- en dinerkaart

16 oktober t/m 11 november

Klik hier voor onze lunch- en dinerkaart

                                                                                                                                                                   

Vanwege het onderwijskarakter van ons restaurant kan het voorkomen dat er last-minute wijzigingen plaatsvinden binnen onze menukaarten. Wij danken u voor uw begrip. Voor groepsreserveringen wordt er een vast menu samengesteld, waarbij wij graag met u in overleg gaan betreffende uw wensen.

Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap

 

Warmoes & Friends is ook dit jaar terug, waarbij gerenommeerde chefs en maîtres van restaurants uit de omgeving samen met onze studenten uw avond verzorgen in ons restaurant.

Deze avonden zijn altijd snel volgeboekt, daarom openen we onze reserveringslijst een week voordat het evenement plaatsvindt.

Houd onze website in de gaten en noteer de data in uw agenda om op tijd te reserveren en een plek te bemachtigen.

Als u geïnteresseerd bent in een samenwerking met ons en een lunch of diner wilt organiseren samen met onze studenten in ons restaurant, kunt u een e-mail sturen naar restaurantwarmoes@rocva.nl.

Warmoes & Titi Waber (16 oktober, 21 november, 19 december)

Titi Waber is bij het ROC van Amsterdam bijna niet meer weg te denken vanwege de lange geschiedenis in samenwerking. Zij verzorgt bijvoorbeeld workshops en examineringen van het keuzedeel Aziatische Keuken. Haar liefde voor de Aziatische keuken is haar met de paplepel ingegoten. Daarnaast heeft zij haar sporen onder andere verdiend als chef-kok bij restaurant Blaauw in Amsterdam en heeft zij haar eigen boek ‘Sambal’ geschreven. Trots zijn wij dan ook dat ze in samenwerking met onze studenten van de opleidingen van Culinair & Gastheerschap de welbekende samenwerkingsavonden zal verzorgen in ons plant-based restaurant. In samenwerking met Titi hebben wij tevens een speciale sambal ontwikkeld op basis van gefermenteerde warmoes (snijbiet). Deze sambal is tijdens onderstaande avonden in ons restaurant te koop!

Warmoes & Titi Waber 2023-2024

Voor het komende schooljaar heeft Titi Waber de volgende thema-avonden in Restaurant Warmoes!

maandagavond 16 oktober 2023

dinsdagavond 21 november 2023

dinsdagavond 19 December 2023

U kunt tezijnertijd een reservering maken via de reserveringsbutton rechtsonder op deze site!

 

 

 

 

Warmoes & Lars Schreurs ( Alumni student Sterklas*) 9 Oktober 2023

Na het succes van de voorgaande samenwerkingsavond over Dutch Cuisine, organiseert Lars Schreurs (FLORE**), als oud-student van de Sterklas, maar liefst vier samenwerkingsavonden in Restaurant Warmoes. Tijdens de vier avonden staan de thema’s van Dutch Cuisine, plant-based, duurzaam, lokale inkoop, no-waste en gebruik van seizoen producten, centraal. De keuze hiervoor is voor Lars duidelijk geweest. “Plant-based is de toekomst en de route die wij moeten nemen als samenleving, maar ook als professionals. Het is belangrijk dat wij ook het voorbeeld kunnen geven en dat wij die stap kunnen maken zonder achteruit te gaan op kwaliteit, smaak en tradities. De avonden worden onder leiding van Lars Schreurs georganiseerd en hij wordt tijdens deze avonden ondersteund door medestudenten, collega’s en docenten. Voor de avonden geldt het uitsluitend het speciale menu. Uiteraard serveren wij een passend wijnarrangement. Per avond is er plek voor 40 gasten. Reserveren kan via de reserveringsbutton onderaan deze site.

Warmoes & Lars Schreurs op maandag 9 oktober 2023

Beschikbaarheid: Voldoende beschikbaarheid
Thema: Wordt nog bekend gemaakt.

Reserveren kan via de reserveringsbutton onderaan deze site!

Wij hopen u graag te mogen ontvangen!

Lars Schreurs,
Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap

Warmoes & Yves van der Hoff Restaurant de Silver Spiegel 22 Januari 2024

Op maandag 22 Januari zal Yves van der Hoff van Restaurant de Silverenspiegel samen met onze studenten de avond verzorgen.

Yves van der Hoff,
zorgt voor de culinaire taken in restaurant de Silveren Spiegel.

Terwijl de meeste Chef-koks de tijd nemen voor hun culinaire vaardigheden is alles bij Yves van der Hoff in een sneller tempo gegaan. Hij is momenteel een van de jongste Chefs van 28 jaar in Amsterdam.
Yves van der Hoff heeft de liefde van koken van zijn oma’s.
Op 14-jarige leeftijd heeft hij in het restaurant geholpen in de afwas. Hij is begonnen met voedsel door het schillen van aardappelen en schoonmaken van kreeft. Op een gegeven moment had hij het gevoel dat hij ook in de keuken wilde werken.
Hij heeft gewerkt bij Okura Hotel, Restaurant Ron Blaauw * Michelin en het laatste 1,5 jaar bij Restaurant de Bokkendoorns ** Michelin in Overveen.
Zijn uitzonderlijke vaardigheden en onderzoekende geest geeft veel energie aan ons culinaire team.

de Silveren Spiegel – By Yves Van Der Hoff

 

Warmoes & Jurgen van der Zalm Restaurant Vinkeles** 22 April 2024

Op 22 April 2024 zal Chef Jurgen van der Zalm van restaurant Vinkeles** ( Hotel the Dylan Amsterdam ) samen met onze studenten u een geweldige avond verzorgen.

Ontmoet het team van Vinkeles | in The Dylan Amsterdam 

Reserveren kan vanaf maandag 8 April.

Meerder info volgt.

Reserveren

Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl

Reserveren

Om een reservering te maken klikt u gemakkelijk op de reserveringsbutton rechtsonder op deze site.

Ook grotere groepen zijn bij ons welkom! Voor groepen groter dan 9 personen verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken.

Als een datum of een tijdslot geblokkeerd is, dan betekent dat dat er op het gewenste moment geen plaats meer is. Reserveer dus ruim op tijd.

Houd u er rekening mee dat wij per januari 2023 om veiligheidsredenen geen contante betalingen meer in ontvangst kunnen nemen.

Eet u of een van uw gasten vegetarisch of veganistisch? Wij ontvangen u graag! Alvast dank voor het doorgeven van uw voorkeuren bij het maken van uw reservering. 

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.

Openingstijden

Openingstijden

Maandag
Diner – vanaf 17:30 uur

 

Dinsdag-Vrijdag
Lunch – 12:00-13:00 uur
Diner -17:30 -18:30 uur
Diner shift sluit om 21:30 uur. 

Afwijkende Openingstijden

Vaste dichte dagen 2023 

  • 12 oktober & 30 november 

Vakantie sluitingen 

  • 21 oktober-29 oktober 
  • 23 december-7 januari 

 

Vaste dichte dagen 2024

  • 27 januari, 16 maart, 19 maart, 27 april, 9 mei, 10 mei, 19 mei, 20 mei & 25 juni 

Vakantie sluitingen 

  • 17 februari t/m 25 februari 
  • 29 maart t/m 1 april 
  • 29 april t/m 5 mei 
Bereikbaarheid

Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl

Bereikbaarheid

Route met de auto
Op de snelweg A10 neemt u afslag S106 (Amsterdam-West/Osdorp). Vervolg uw weg in noordoostelijke richting waarna u op de Cornelis Lelylaan/S106 rijdt. Neem na 500 meter een flauwe bocht naar links naar het Surinameplein/S106. Neem op de rotonde de eerste afslag naar het Surinameplein en vervolg op de Hoofdweg. Sla na 600 meter rechtsaf, de Postjesweg op. Houd na 400 meter rechts aan en vervolg uw weg, via de Kinkerbrug, naar de Kinkerstraat. Rijd 1 kilometer op de Kinkerstraat, waarbij u onder andere de Bilderdijkgracht en de Da Costagracht passeert. Na het passeren van de Da Costagracht en de Vomar supermarkt vindt u de Da Costastraat aan uw linkerkant (eenrichtingsstraat). In de Da Costastraat vindt u onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

In de Da Costastraat is er beperkt parkeermogelijkheid en daarnaast is het in heel Amsterdam betaald parkeren. Wij adviseren u om te parkeren in parkeergarage ‘Q-park Europarking’ in de Marnixstraat, welke gelegen is op loopafstand van ons restaurant. U komt bij deze parkeergarage door uw weg in de Kinkerstraat te vervolgen en rechtdoor de brug over de Lijnbaansgracht te passeren. Sla hierna linksaf de Marnixstraat in. U vindt de parkeergarage na 200 meter aan uw linkerkant.Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.

Route met het openbaar vervoer
Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.

Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 17 richting ‘Osdorp Dijkgraafplein’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Sloterdijk neemt u tram 19 richting ‘Diemen Sniep’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Lelylaan neemt u tram 17 richting ‘Centraal Station’ en stapt u uit bij halte ‘Bilderdijkstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neemt u tram 3 richting ‘Westergasfabriek’ en stapt u uit bij halte ‘Kinkerstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Zuid neemt u tram 5 richting ‘Jordaan’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Zoek ons via Google Maps
Wij zijn weer open 25-09-2023

BESTE GASTEN, WIJ ZIJN VERHEUGD U TE LATEN WETEN DAT ONS RESTAURANT VANAF AANSTAANDE MAANDAG 25SEPTEMBER WEER GEOPEND ZAL ZIJN.

WE KIJKEN ERNAAR UIT OM U WEER TE VERWELKOMEN IN WARMOES.

OP VRIJDAG 29 SEPTEMBER HEBBEN WE EEN BIJZONDERE AANKONDIGING.

ALS U OP DEZE DATUM BIJ ONS RESERVEERT, ZULLEN WE DE VOLLEDIGE
OPBRENGST VAN UW REKENING DONEREN AAN DE SLACHTOFFERS IN
MAROKKO EN LIBIË.

WE HOPEN DAT U ZICH BIJ ONS AANSLUIT OM DIT GOEDE DOEL TE
ONDERSTEUNEN.