Onze praktijkdocenten en studenten heten u welkom in Restaurant Warmoes.
Onze studenten staan klaar om voor u een geslaagde lunch of diner te bereiden en te serveren. Gedurende het hele jaar zijn wij op maandag gesloten voor de lunch.
Onze naam Warmoes verwijst naar een andere benaming voor snijbiet; een groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers: De boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten deze aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten in de stad.
Met dit verleden in het achterhoofd laten wij ons inspireren door de plant-based toekomst. Bij onze gerechten spelen de groenten namelijk de hoofdrol! Het is ons doel om te werken met 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis, waarbij wij verspillingsvrij proberen te werken door zo veel mogelijk van een product te gebruiken. Voor een positieve invloed op onze omgeving maken we hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden producten, waar mogelijk regionaal of lokaal geproduceerd.
Zelfs onze wijnkaart is hierop aangepast waarbij alleen lokale ( Nederlandse ) wijnen de hoofdrol spelen.
Door de basistechnieken horende bij de opleidingen van Culinair en Gastheerschap te combineren met bovenstaande principes willen wij u inspireren en worden de studenten klaargestoomd voor een duurzame toekomst!
Vanwege het onderwijskarakter van ons restaurant kan het voorkomen dat er last-minute wijzigingen plaatsvinden binnen onze menukaarten. Wij danken u alvast voor uw begrip.
Voor groepsreserveringen wordt er een vast menu samengesteld, waarbij wij graag met u in overleg gaan betreffende uw wensen.
Team Warmoes en Studenten Culinair & Gastheerschap
Week of the World bij Restaurant Warmoes
Bij Restaurant Warmoes zoeken wij deze week (week of the world )de verbinding in de wereldkeuken: want eten verbindt mensen, culturen en verhalen. Daarom ontvangen wij met trots twee bijzondere alumni die hun passie voor koken inmiddels wereldwijd hebben gebracht:
Maandag 17 november – Samuka Kenneh

Chef en eigenaar van Restaurant Kenneh, waar moderne smaken en Afrikaanse invloeden samenkomen.
Dinsdag 18 november – Jason de Haan

Chef van Restaurant 2J Modern Cuisine in Italië, die speciaal voor deze gelegenheid terugkeert naar zijn roots in Amsterdam en zijn samenwerking en begeleiding weer terug vindt met zijn stagiaires Bobbi van Diepen ( sterklas ) en Julia Nicolaij (Opleiding Leiding Geven )die hem komen ondersteunen tijdens deze dag.
Samen met onze studenten verzorgen zij op deze avonden een culinair programma vol smaak, inspiratie en wereldse invloeden.
Laat je verrassen, proef de wereld en ervaar hoe eten mensen samenbrengt.
In restaurant Warmoes laten studenten van het ROC van Amsterdam jou tijdens een multisensorisch diner het verhaal proeven van 750 jaar stad. In zes gangen leer je via storytelling over het heden en verleden, én hoe we de Amsterdamse eetcultuur in de toekomst kunnen voortzetten. De jonge chefs halen hiervoor hun inspiratie uit verschillende thema’s die de stad maken tot wat ze vandaag is.
Oud-student Titi Waber, succesvol met meerdere Pop-ups in restaurant Warmoes en inmiddels trotse eigenaar van Restaurant Waber in Zwolle, keert terug! Samen met haar gastchefs en onze studenten neemt zij je mee op een unieke smaakreis geïnspireerd door de beroemde Zijderoute.
Wat is de Zijderoute? De Zijderoute was een historisch handelsnetwerk dat Oost-Azië, het Midden-Oosten en Europa met elkaar verbond. Langs deze routes reisden niet alleen zijde, specerijen en edelstenen, maar ook culinaire tradities en culturele invloeden. Dit wereldwijde erfgoed proef je terug op je bord!
Een Wereldse Smaakervaring Titi’s eigen Indonesische roots worden samengebracht met de smaken uit verschillende keukens:
Mis deze unieke culinaire avonden niet en proef de geschiedenis op je bord!
Meer informatie volgt.
Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl
Om een reservering te maken klikt u gemakkelijk op de reserveringsbutton rechtsonder op deze site. Ook grotere groepen zijn bij ons welkom! Voor groepen groter dan 9 personen verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Houd u er rekening mee dat wij per januari 2023 om veiligheidsredenen geen contante betalingen meer in ontvangst kunnen nemen.
Eet u of een van uw gasten vegetarisch of veganistisch? Wij ontvangen u graag! Alvast dank voor het doorgeven van uw voorkeuren bij het maken van uw reservering.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.
Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00
restaurantwarmoes@rocva.nl
Route met de auto
Op de snelweg A10 neemt u afslag S106 (Amsterdam-West/Osdorp). Vervolg uw weg in noordoostelijke richting waarna u op de Cornelis Lelylaan/S106 rijdt. Neem na 500 meter een flauwe bocht naar links naar het Surinameplein/S106. Neem op de rotonde de eerste afslag naar het Surinameplein en vervolg op de Hoofdweg. Sla na 600 meter rechtsaf, de Postjesweg op. Houd na 400 meter rechts aan en vervolg uw weg, via de Kinkerbrug, naar de Kinkerstraat. Rijd 1 kilometer op de Kinkerstraat, waarbij u onder andere de Bilderdijkgracht en de Da Costagracht passeert. Na het passeren van de Da Costagracht en de Vomar supermarkt vindt u de Da Costastraat aan uw linkerkant (eenrichtingsstraat). In de Da Costastraat vindt u onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
In de Da Costastraat is er beperkt parkeermogelijkheid en daarnaast is het in heel Amsterdam betaald parkeren. Wij adviseren u om te parkeren in parkeergarage ‘Q-park Europarking’ in de Marnixstraat, welke gelegen is op loopafstand van ons restaurant. U komt bij deze parkeergarage door uw weg in de Kinkerstraat te vervolgen en rechtdoor de brug over de Lijnbaansgracht te passeren. Sla hierna linksaf de Marnixstraat in. U vindt de parkeergarage na 200 meter aan uw linkerkant.Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.
Route met het openbaar vervoer
Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.
Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 17 richting ‘Osdorp Dijkgraafplein’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Sloterdijk neemt u tram 19 richting ‘Diemen Sniep’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Lelylaan neemt u tram 17 richting ‘Centraal Station’ en stapt u uit bij halte ‘Bilderdijkstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neemt u tram 3 richting ‘Westergasfabriek’ en stapt u uit bij halte ‘Kinkerstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Zuid neemt u tram 5 richting ‘Jordaan’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Maandag
Diner – 17:30 – 21:00 uur. Wij ontvangen u graag om 17:45-18:00 of 18:15 .
Dinsdag t/m vrijdag
Lunch – 12:00 -14:00 uur. Wij ontvangen u graag voor 12:30 uur.
Diner – 17:30 – 21:00 uur. Wij ontvangen u graag om 17:45-18:00 of 18:15
Zaterdag en Zondag In de weekenden zijn wij gesloten.
Alle feestdagen/vakanties zijn wij gesloten, tevens ook tijdens open/studie dagen van de school.
Herfstvakantie
Maandag 20 oktober t/m vrijdag 24 oktober 2025.
Kerstvakantie
Maandag 22 december t/m vrijdag 2 januari 2026.
Voorjaarsvakantie
Maandag 23 februari t/m vrijdag 27 februari 2026.
Meivakantie
Maandag 27 april t/m vrijdag 1 mei 2026.
Zomervakantie
Maandag 13 juli t/m vrijdag 21 augustus 2026.
Feestdagen 2025/2026
Vrijdag 5 december (diner gesloten).
Goede Vrijdag: 3 april 2026.
Tweede Paasdag: maandag 6 april 2026.
Koningsdag: 27 april 2026.
Bevrijdingsdag: 4 en 5 mei 2026.
Hemelvaartsdag: 14 en 15 mei 2026.
Tweede Pinksterdag: 25 mei 2026.
Open dagen
Donderdag 16 oktober 2025
Dinsdag 25 november 2025
Donderdag 26 maart 2026
Reacties zijn gesloten.
Pingback: Terugblik «
Pingback: Wijnbloggersdag 2013 | Tantalos
Pingback: “Iedereen is verantwoordelijk in een restaurant” | KookRoom