Hét lesrestaurant met een gezonde blik op de toekomst.
Onze naam Warmoes verwijst naar een andere benaming voor snijbiet; een groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers: De boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten deze aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten in de stad.
Met dit verleden in het achterhoofd laten wij ons inspireren door de plant-based toekomst. Bij onze gerechten spelen de groenten namelijk de hoofdrol! Het is ons doel om te werken met 80% plantaardige producten en 20% vlees/vis, waarbij wij verspillingsvrij proberen te werken door zo veel mogelijk van een product te gebruiken. Voor een positieve invloed op onze omgeving maken we hoofdzakelijk gebruik van seizoensgebonden producten, waar mogelijk regionaal of lokaal geproduceerd.
Door de basistechnieken horende bij de opleidingen van Culinair en Gastheerschap te combineren met bovenstaande principes willen wij u inspireren en worden de studenten klaargestoomd voor een duurzame toekomst!
Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap
Menukaart 13 t/m 31 maart 2023
Klik hier voor onze menukaart van 13 t/m 31 maart!
U kunt een reservering maken via de reserveringsbutton rechtsonder op deze site!
Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap
Titi Waber is bij het ROC van Amsterdam bijna niet meer weg te denken vanwege de lange geschiedenis in samenwerking. Zij verzorgt bijvoorbeeld workshops en examineringen van het keuzedeel Aziatische Keuken. Haar liefde voor de Aziatische keuken is haar met de paplepel ingegoten. Daarnaast heeft zij haar sporen onder andere verdiend als chef-kok bij restaurant Blaauw in Amsterdam en heeft zij haar eigen boek ‘Sambal’ geschreven. Trots zijn wij dan ook dat ze in samenwerking met onze studenten van de opleidingen van Culinair & Gastheerschap de welbekende pop-up avonden zal verzorgen in ons plant-based restaurant.
In samenwerking met Titi hebben wij tevens een speciale sambal ontwikkeld op basis van gefermenteerde warmoes (snijbiet). Deze sambal is op 6 maart a.s. in ons restaurant te koop!
Pop-upavond maandag 24 april 2023
Thema: Wordt later bekend gemaakt
Menukaart: Wordt later bekend gemaakt
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Pop-upavond maandag 26 juni 2023
Thema: Wordt later bekend gemaakt
Menukaart: Wordt later bekend gemaakt
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Na het succes van de voorgaande pop-up van Dutch Cuisine, organiseert Lars Schreurs (RIJKS), als student van de Sterklas, maar liefst vier pop-up avonden in Restaurant Warmoes. Tijdens de vier pop-up avonden staan de thema’s van Dutch Cuisine, plant-based, duurzaam, lokale inkoop, no-waste en gebruik van seizoensproducten, centraal. De keuze hiervoor is voor Lars duidelijk geweest. “Plant-based is de toekomst en de route die wij moeten nemen als samenleving, maar ook als professionals. Het is belangrijk dat wij ook het voorbeeld kunnen geven en dat wij die stap kunnen maken zonder achteruit te gaan op kwaliteit, smaak en tradities.”De pop-upavonden worden onder leiding van Lars Schreurs georganiseerd en hij wordt tijdens deze avonden ondersteund door medestudenten, collega’s en docenten. Voor de pop-up avonden geldt het uitsluitend het pop-up menu met het tarief van €35,- per persoon. Uiteraard serveren wij een passend wijnarrangement voor €15,- per persoon. Per avond is er plek voor 40 gasten. Reserveren kan via de reserveringsbutton onderaan deze site.
Pop-upavond maandag 6 februari 2023
Thema: Lokaal
Menukaart: Klik hier voor de menukaart (opent in nieuw venster)
Na ‘no-waste’ en ‘plant-based’ borduren we deze avond voort op de pijlers van Dutch Cuisine, met deze keer als thema ‘lokaal’. Het menu is gebaseerd op volledig Nederlandse wijnen en staat bol van ingrediënten die ons land, en ons mooie Amsterdam, te bieden heeft op culinair gebied. Zo werken we met Amsterdamse rivierkreeften, hert uit de Amsterdamse Waterleidingduinen, eigen gestookte Warmoes tulpenbollengin en zuur van verschillende zuurinleggerijen uit onze hoofdstad. Deze avond zal ook in het teken staat van ‘De Zure Stad’, het boek door Monique Mulder en Paul van Ravestein dat het historisch verhaal verteld van het Amsterdamse zuur door de eeuwen heen; van inleggerijen, conservenfabrieken en -veilingen tot de venters. ‘De Zure Stad’ laat zien hoe het zuur bepalend is geweest voor de culturele identiteit van Amsterdam en al het zuur in Nederland.
Pop-upavond maandag 3 april 2023
Thema: Het thema van deze avond wordt later bekend gemaakt.
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Pop-upavond maandag 5 juni 2023
Thema: Het thema van deze avond wordt later bekend gemaakt.
Beschikbaarheid: VOLGEBOEKT
Dank voor uw interesse! Het is op dit moment niet mogelijk om te reserveren voor deze avond. Houd u onze website in de gaten. Indien er wijzigingen in de reserveringen zijn en wij weer reserveringen kunnen aannemen, dan vermelden wij dat hier.
Wij hopen u graag te mogen ontvangen!
Lars Schreurs,
Team Warmoes
en
Studenten Culinair & Gastheerschap
Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00 (restaurant Warmoes)
restaurantwarmoes@rocva.nl
Reserveren
Om een reservering te maken klikt u gemakkelijk op de reserveringsbutton rechtsonder op deze site.
Ook grotere groepen zijn bij ons welkom! Voor groepen groter dan 9 personen verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon of e-mail, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Eet u of een van uw gasten vegetarisch of veganistisch? Wij ontvangen u graag! Alvast dank voor het doorgeven van uw voorkeuren bij het maken van uw reservering.
Houd u er rekening mee dat wij per januari 2023 om veiligheidsredenen geen contante betalingen meer in ontvangst kunnen nemen.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.
Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00 (restaurant Warmoes)
restaurantwarmoes@rocva.nl
Openingstijden
Wij zijn geopend van maandag t/m vrijdag voor lunch en diner.
Voor lunch zijn wij geopend van 12.00 tot 14.30 uur, waarbij wij u graag verwelkomen tussen 12.00 en 13.00 uur. In verband met de reistijd van onze studenten sluit de bar om 14.00 uur.
Voor diner zijn wij geopend van 18.00 tot 21.30 uur, waarbij wij u graag verwelkomen tussen 18.00 en 19.00 uur. In verband met de reistijd van onze studenten sluit de bar om 21.00 uur.
Indien een dag of tijdslot niet beschikbaar is, kan het zijn dat er voor dat tijdslot geen tafel meer beschikbaar is of dat wij die dag gesloten zijn. De openingstijden zijn afgestemd op ons onderwijs en zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Onze reserveringsafdeling is op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 16 66. U kunt ons daarnaast ook e-mailen op restaurantwarmoes@rocva.nl .
Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.
Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 728 47 00 (restaurant Warmoes)
restaurantwarmoes@rocva.nl
Bereikbaarheid
Route met de auto
Op de snelweg A10 neemt u afslag S106 (Amsterdam-West/Osdorp). Vervolg uw weg in noordoostelijke richting waarna u op de Cornelis Lelylaan/S106 rijdt. Neem na 500 meter een flauwe bocht naar links naar het Surinameplein/S106. Neem op de rotonde de eerste afslag naar het Surinameplein en vervolg op de Hoofdweg. Sla na 600 meter rechtsaf, de Postjesweg op. Houd na 400 meter rechts aan en vervolg uw weg, via de Kinkerbrug, naar de Kinkerstraat. Rijd 1 kilometer op de Kinkerstraat, waarbij u onder andere de Bilderdijkgracht en de Da Costagracht passeert. Na het passeren van de Da Costagracht en de Vomar supermarkt vindt u de Da Costastraat aan uw linkerkant (eenrichtingsstraat). In de Da Costastraat vindt u onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
In de Da Costastraat is er beperkt parkeermogelijkheid en daarnaast is het in heel Amsterdam betaald parkeren. Wij adviseren u om te parkeren in parkeergarage ‘Q-park Europarking’ in de Marnixstraat, welke gelegen is op loopafstand van ons restaurant. U komt bij deze parkeergarage door uw weg in de Kinkerstraat te vervolgen en rechtdoor de brug over de Lijnbaansgracht te passeren. Sla hierna linksaf de Marnixstraat in. U vindt de parkeergarage na 200 meter aan uw linkerkant.
Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.
Route met het openbaar vervoer
Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.
Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 17 richting ‘Osdorp Dijkgraafplein’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Sloterdijk neemt u tram 19 richting ‘Diemen Sniep’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Lelylaan neemt u tram 17 richting ‘Centraal Station’ en stapt u uit bij halte ‘Bilderdijkstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neemt u tram 3 richting ‘Westergasfabriek’ en stapt u uit bij halte ‘Kinkerstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.
Vanaf station Amsterdam Zuid neemt u tram 5 richting ‘Jordaan’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.