Een lesrestaurant met een gezonde blik op de toekomst.

Snijbiet - VeggipediaWarmoes? Wat betekent dat eigenlijk? Warmoes is een andere naam voor snijbiet, een historische groente die vroeger veel werd geteeld. Maar Warmoes verwijst ook naar warmoezeniers; de boeren uit de omgeving van Amsterdam. Zij kweekten groenten en fruit en verkochten dit aan de stedelingen. Via de Warmoesstraat brachten de boeren hun producten naar de vele markten binnen de stad. Met het verleden als inspriatiebron is dit de filosofie voor ons nieuwe lesrestaurant. We maken gebruik van lokale producten en ingrediënten.
Bij onze gerechten spelen de groenten uit het seizoen de hoofdrol. Door deze manier van werken willen wij de studenten inspireren en klaarstomen voor een duurzame toekomst.

 

Lunch en dinerkaart Maandag 26 september t/m vrijdag 7 oktober

Lunch

Kleine kaart:

Plateau Warmoes € 7,50
Laat u verassen. U krijgt een selectie van onze menukaart. 

De Kroket €4,00
Warmoes | piccalilly 

Gepocheerde eieren € 5,00
Warmoes salade | hollandaise saus
supplement makreel €1,00 of supplement rosbief €1,00

Friandises €3,00
Heerlijke zoetigheden van onze bakkersopleiding aan de Elandsstraat.
Vraag onze bediening naar het assortiment van de dag.

Menu Warmoes:
3-gangen €19,50

Van “Amsterdamse bodem”
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood | boter | lavas emulsie 

Waldorf
Ode aan de klassieker van elke koksopleiding in een eigen jasje
Knolselderij | appel | walnoten | karnemelk | kruidenolie 

Rendang van pompoen of Hollands rund
Spitskool | krokante maiskoek | zoetzure groenten
supplement rund €1,50

De Batavia Oer (carrot cake )
Oerwortel | witte chocola | specerijen | pecannoten

 

Dinerkaart
4 – gangen €22,50

Van “Amsterdamse bodem”
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood | daslook boter | lavas emulsie

Waldorf
Ode aan de klassieker van elke koksopleiding in een eigen jasje
Knolselderij| appel | walnoten | karnemelk | kruidenolie

Pastinaak Wafel
Crème fraîche | kruiden salade | pastinaak chips | bieslook kaviaar
supplement makreel €1,50

Rendang van aubergine en pompoen of Hollandse rund
Spitskool | krokante maiskoek | zoetzure groenten
supplement rund €1,50

De Batavia Oer (carrot cake)
Oer wortel | witte chocola | specerijen | pecannoten 

Lunch en dinerkaart Maandag 10 oktober t/m vrijdag 28 oktober

Lunchkaart

Kleine kaart:

Plateau Warmoes € 7,50
Laat u verassen. U krijgt een selectie van onze menukaart.

Van “Amsterdamse bodem” €3,00
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood |boter| lavas emulsie

De Kroket €4,00
Pompoen| salie| vergeten groenten 

Roerei € 5,00
Zoetzuur van rode kool en komijn | gebakken paddenstoelen
supplement gerookte heilbot €1,00 of supplement hertenham €1,00

Friandises €3,00
Heerlijke zoetigheden van onze bakkersopleiding.
Vraag onze bediening naar het assortiment van de dag. 

Menu Warmoes:
3-gangen €19,50

Van “Amsterdamse bodem”
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood | boter | lavas emulsie 

Huzaren 
Ode aan de klassieker van elke koksopleiding in een eigen jasje
Koolrabi | pompoen | ingelegde biet | ei | mayonaise van zwarte knoflook en kastanjes
Supplement ossenstaart € 1,00

Bloemkool geroosterd
Groentenjus | marbré van zoete aardappel | compote van rode ui, abrikoos en walnoten
supplement Short rib €1,50

Verloren brood
Wentelteefje | suikerbrood | gepocheerde peer | vanille ijs

 

Dinerkaart
4 – gangen €22,50

Van “Amsterdamse bodem”
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood | boter| lavas emulsie 

Huzaren
Ode aan de klassieker van elke koksopleiding in een eigen jasje
Koolrabi | pompoen | ingelegde biet | ei | mayonaise van zwarte knoflook en kastanjes
Supplement ossenstaart € 1,00

Vichyssoise 
gebrande prei | cashewcreme
Oester supplement € 1,50

Bloemkool geroosterd
Groenten jus | marbré van zoete aardappel | rode ui compote | abrikoos | walnoten
supplement short rib €1,50

Verloren brood
Wentelteefje | suikerbrood | gepocheerde peer | vanille ijs 

 

Lunch en dinerkaart Maandag 31 oktober t/m vrijdag 11 november

Lunchkaart

Kleine kaart:

Plateau Warmoes € 7,50
Laat u verassen. U krijgt een selectie van onze menukaart.

De Kroket €4,00
Paddenstoelen | parelgort | tijm | postelein  

Frittata € 5,00
Zuurkool | vegan gehakt | peterselie   

Friandises €3,00
Heerlijke zoetigheden van onze bakkersopleiding.
Vraag onze bediening naar het assortiment van de dag 

 

Menu Warmoes:
3-gangen €19,50

Van “Amsterdamse bodem”
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood |boter| lavas emulsie

Romeinse Salade
Little gem | kappertjes | oude kaas | gepocheerd ei | zuurdesem croutons | dressing van oesterzwammen 
Supplement boederijkip €1,50

Griet
Zuurkool | pommes fondant | pastinaak | mosterd

(H)eerlijke cacao triffle
Chocolademousse van eerlijke chocolade (chocolat makers Amsterdam) | bitterkoekjes crumble | bitterkoekjes ijs | pruimen

 

Dinerkaart
4 – gangen €22,50

Van “Amsterdamse bodem”
Plankje met huisgemaakte tafelzuren-zuurdesem brood | boter| lavas emulsie 

Romeinse Salade
Little gem | kappertjes | oude kaas | gepocheerd ei | zuurdesem croutons | dressing van oesterzwammen
Supplement boederijkip €1,50 

Biet Wellington
Paddenstoelenjus | peterseliewortel

Griet
Zuurkool | pommes fondant | pastinaak | mosterd

(H)eerlijke cacao triffle
Chocolademousse van eerlijke chocolade (chocolat makers Amsterdam) | bitterkoekjes crumble | bitterkoekjes ijs | pruimen

Adres & openingstijden

Adres Restaurant Warmoes Da Costastraat 64,1053 ZP Amsterdamheerlijkamsterdam@rocva.nl

Openingstijden

Openingsdagen: Wij zijn geopend op dinsdag t/m vrijdag voor lunch en diner. U bent welkom voor de lunch en het diner. Inloop voor de lunch tussen 12:00 en 13:00 uur. Inloop voor het diner tussen 18:00 en 19:00 uur. In verband met de reistijd van onze studenten sluit de bar om 21:30 uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de bezetting. Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn? Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 666.

Bereikbaarheid

AdresDa Costastraat 641053 ZP AmsterdamHeerlijkamsterdam@rocva.nlRoute met de auto Als u op de Ringweg van Amsterdam rijdt, neem dan de afrit S106 richting Oud-West Centrum. Als u doorrijdt, komt u op het Surinamerplein. U neemt dan het vak voor linksaf. U gaat vervolgens op het Surinamerplein linksaf, en komt zo op de Hoofdweg. Bij de eerste grote straat met stoplichten gaat u rechtsaf, u rijdt nu op de Potjesweg, u gaat recht door over een brug en u bevindt zich in de Kinkerstraat. U rijdt door tot de Bilderdijkstraat en als u over de kruising bent zoekt u een plaatsje. De Da Costastraat is de eerste straat links. Op de hoek ziet u een Vomar.Let op, in heel Amsterdam is het betaald parkeren! U kunt ook helemaal doorrijden tot het einde van de straat (over de brug) en dan linksaf de Marnixstraat in waar u de Europarking parkeergarage vindt.Route met het openbaar vervoer Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U loopt 50 meter terug en gaat linksaf de Da Costastraat in. Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat rechtsaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in. Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 19 richting De Sniep en stapt u uit bij de halte Elandsgracht. U gaat de Kinkerstraat in en na 250 meter gaat u voor Vomar recht de Da Costastraat in.

Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 666.