Brasserie ROCKS

Klassiek genieten in onze Brasserie

Brasserie ROCKS biedt gasten een plek om even te relaxen en los te komen van de dagelijkse beslommeringen. In dit lesrestaurant kunt u genieten van gezonde en veelal lokale en biologische ingrediënten, door onze studenten samengesteld tot bijzondere gerechten. Stadspas* welkom! Graag verzoeken wij u om uw stadspas te tonen bij het vragen van de rekening.
*de stadspas is niet geldig op het ontbijt, examens of bij speciale acties

 

Welkom in Brasserie ROCKS!

In dit lesrestaurant van het ROC van Amsterdam kunt u genieten van gerechten in de klassieke brasseriestijl, georiënteerd op de Franse keuken. Op onze drankenkaart staan verschillende Franse en Duitse wijnen; deze zijn allen per glas, per karaf of per fles te bestellen.

Wij serveren in Brasserie ROCKS vriendelijk geprijsde driegangenlunches en -diners. Daarnaast is het in de middag ook mogelijk om aan de bartafels plaats te nemen voor een lunchgerecht dat binnen 30 minuten geserveerd en genuttigd kan worden.De menu’s zijn hieronder in te zien en de reserveringslijn staat open. Wij raden u aan om via de reserveringsbutton rechts onderaan deze pagina te reserveren om teleurstellingen aan de deur te voorkomen. Als een datum of een tijdslot geblokkeerd is, dan betekent dat dat er op het gewenste moment geen plaats meer is.

Agenda;

  • Keuken en bedieningsexamens;
    Op woensdag 19 juni, woensdag 26 juni, donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni doen onze studenten zowel in de keuken als in de bediening praktijkexamen. Het menu is hieronder in te zien. We hebben natuurlijk veel gasten nodig. Komt u ook?

Menukaart

Lunchkaart Brasserie ROCKS

Drieluik van de volgende voorgerechten:

Portobello met een salsa van geroosterde paprika en gerookte amandelen
Rilette van eend met Amsterdamse piccalilly saus
Soep van courgette met harissa mint yoghurt V

Hoofdgerechten:

Gegratineerde aubergine stoof met le Puy linzen V
Vis van de dag met saffraan beurre blanc
Steak met jus en frites (examen)

Nagerechten:

Kaas van de Lindenhoff
Panna Cotta met pistache room en pistache pesto
Chocoladecake met rood fruit V

Lunch:
2-gangen €15,-
3-gangen €18.50

Dinerkaart Brasserie Rocks

Voorgerechten:

Portobello met een salsa van geroosterde paprika en gerookte amandelen V
Caesar salade met plakjes gerookte kip
Rilette van eend met Amsterdamse piccalilly saus

Tussengerechten:

Soep van courgette met harissa mint yoghurt V
Bisque van Hollandse garnalen

Hoofdgerechten:

Gegratineerde aubergine stoof met le Puy linzen V
Vis van de dag met saffraan beurre blanc
Steak met jus en frites (examen)

Nagerechten:

Kaas van de Lindenhoff
Panna Cotta met pistache room en pistache pesto
Chocoladecake met rood fruit V

Diner:
2-gangen €16,-
3-gangen €19,50

Examenmenu woensdag 19 juni, woensdag 26 juni, donderdag 27 juni en vrijdag 28 juni
Anuse + 3-gangenmenu €19,50

Aanbevolen aperitief
Vigneau-Chevreau Vouvray Méthode Traditionelle, Loire €4,25

Amuse
Gerookte zalm | blimi | crème fraîche | dille

Voorgerecht
Gazpacho andaluz (V)

Tomaat | paprika | komkommer | Spaanse ui | croutons

Hoofdgerecht
Parelhoen
(V)
Champignon-dragonsaus | snijbonen | aardappel

Nagerechten
Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (€3,- supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur
óf
Mousse (V)
Witte chocolade | meloen

Wilt u op de hoogte gehouden worden van onze acties, themamenu’s en speciale evenementen? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van de “nieuwsbrief” aan.

Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen,

Team BRASSERIE ROCKS

Nuttige informatie

Brasserie ROCKS
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 5791666

Reserveren

Om een reservering te maken klikt u gemakkelijk op de reserveringsbutton rechtsonder op deze site. Ook grotere groepen zijn bij ons welkom! Voor groepen groter dan 9 personen verzoeken wij u contact met ons op te nemen per telefoon, zodat wij de mogelijkheden met u kunnen bespreken. Houd u er rekening mee dat wij per januari 2023 om veiligheidsredenen geen contante betalingen meer in ontvangst kunnen nemen.

Eet u of een van uw gasten vegetarisch of veganistisch? Wij ontvangen u graag! Alvast dank voor het doorgeven van uw voorkeuren bij het maken van uw reservering.

Wilt u op de hoogte gehouden worden van nieuws betreffende ons restaurant? Vink dan tijdens het reserveren het hokje van “Nieuwsbrief ontvangen” aan.

Restaurant Warmoes
Da Costastraat 64, 1053 ZP, Amsterdam
020 – 5791666

Bereikbaarheid

Route met de auto
Op de snelweg A10 neemt u afslag S106 (Amsterdam-West/Osdorp). Vervolg uw weg in noordoostelijke richting waarna u op de Cornelis Lelylaan/S106 rijdt. Neem na 500 meter een flauwe bocht naar links naar het Surinameplein/S106. Neem op de rotonde de eerste afslag naar het Surinameplein en vervolg op de Hoofdweg. Sla na 600 meter rechtsaf, de Postjesweg op. Houd na 400 meter rechts aan en vervolg uw weg, via de Kinkerbrug, naar de Kinkerstraat. Rijd 1 kilometer op de Kinkerstraat, waarbij u onder andere de Bilderdijkgracht en de Da Costagracht passeert. Na het passeren van de Da Costagracht en de Vomar supermarkt vindt u de Da Costastraat aan uw linkerkant (eenrichtingsstraat). In de Da Costastraat vindt u onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

In de Da Costastraat is er beperkt parkeermogelijkheid en daarnaast is het in heel Amsterdam betaald parkeren. Wij adviseren u om te parkeren in parkeergarage ‘Q-park Europarking’ in de Marnixstraat, welke gelegen is op loopafstand van ons restaurant. U komt bij deze parkeergarage door uw weg in de Kinkerstraat te vervolgen en rechtdoor de brug over de Lijnbaansgracht te passeren. Sla hierna linksaf de Marnixstraat in. U vindt de parkeergarage na 200 meter aan uw linkerkant.Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.

Route met het openbaar vervoer
Houd u er rekening mee dat er in Amsterdam wegwerkzaamheden kunnen plaatsvinden en de actuele situatie van deze routebeschrijving kan afwijken.

Vanaf station Amsterdam Centraal neemt u tram 17 richting ‘Osdorp Dijkgraafplein’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Sloterdijk neemt u tram 19 richting ‘Diemen Sniep’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Lelylaan neemt u tram 17 richting ‘Centraal Station’ en stapt u uit bij halte ‘Bilderdijkstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Muiderpoort neemt u tram 3 richting ‘Westergasfabriek’ en stapt u uit bij halte ‘Kinkerstraat’. Vanaf de halte loopt u 200 meter in noordoostelijke richting, waarna u linksaf de Da Costastraat inslaat. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Vanaf station Amsterdam Zuid neemt u tram 5 richting ‘Jordaan’ en stapt u uit bij halte ‘Elandsgracht’. Vanaf de halte loopt u in zuidwestelijke richting de brug over de Singelgracht. Nadat u de brug en het kruispunt bent overgestoken loopt u de Kinkerstraat in. Na 150 meter slaat u rechtsaf de Da Costastraat in. U vindt onze hotelschool na 50 meter aan de linkerkant.

Openingstijden

Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag t/m vrijdag.

Lunch
Tussen 12:00 en 12:30

Diner
Van 18:00 en 18:30 uur

Afwijkende Openingstijden

Reserveren kan via deze website of telefonisch. Om de veiligheid van onze studenten te waarborgen kunt u alleen betalen met pin en creditcard.