You are what you eat. So they say!

Brasserie ROCKS biedt gasten een plek om even te relaxen en los te komen van de dagelijkse beslommeringen. In dit lesrestaurant kunt u genieten van gezonde en veelal biologische ingrediënten, door onze studenten samengesteld tot bijzondere gerechten. Stadspas welkom!

LUNCH t/m 11-jan-19

Soepen

Pompoensoep met gebakken bloemkool en creme fraîche
€3,75

Soep van de dag dagelijks wisselend
€3,75


Desembrood (wit of bruin)
(verkrijgbaar tot 13:30)

Rivierkreeftstaartjeskroketjes met een Oosterse cocktailsaus en rauwkostsalade
€4,50

Avocado met gemarineerde tomaatjes, hüttenkäse, gegrilde groente en harissa
€4,50

Gerookte kipfilet met paddenstoelen, ingelegde ui en een pestomayonaise
€4,50

Sunny-side-up 3 eitjes op brood, met ham & kaas (gebakken naar uw wens)
€4,50

DAGSPECIAL (warm)
(dagelijks wisselend)
v.a. € 5,00

Maaltijdsalade Rijk gevulde salade met diverse groentebereidingen, frisse dressing en geroosterd brood.
U heeft de keuze in vis, vega of vlees.
€ 5,50

Nagerechten

Carrotcake met kaneelijs en een notencrumble en cranberrycompote
€3,50

LUNCH vanaf 28-jan 2019

Soep € 3,75 [geserveerd met brood]

Gegratineerde Uiensoep, licht pittig met een crostini

Soep van de dagdagelijks wisselend

 

Broodgerechten € 4,50

Gerookte zalm op een bagel, roomkaas met mierikswortel en mosterd/dille saus
[ook vegetarisch te bestellen]

Club sandwich licht geroosterd tramazzini brood met kerriemayonaise, kipfilet en bacon

Rundvleeskroketjes met piccalillymayonaise en knapperige rauwkostsalade

Boerenomelet keuze uit zalm/spek/kaas, met diverse groente, salade en toast (dit gerecht wordt vervangen)

 

Weekspecial (warm) – wekelijks wisselend

Onze studenten vertellen U graag het gerecht van de dag €5,- | €6,- | €6,50


Maaltijdsalade
€ 5,50

Rijk gevulde salade met diverse groentebereidingen, frisse dressing en geroosterd brood.
U heeft keuze in vis, vega of vlees.

Zoet € 3,75

Tarte tatin met gekarameliseerde appel, kaneelroom, notencrumble en vanilleroomijs

Choco brownie, chocolademousse en witte chocoladeparfait met roodfruitcompote

DINER t/m 11-jan-19

Voorgerechten

Rode-bieten-carpaccio geitenkaas, walnotenpesto en acetostroop
€5,50

Niçoise “Klassiek” met gegrilde tonijn en een kwarteleitje
€ 5,50

Waldorfsalade met een dressing van spek en gerookte duivenborst
€ 5,50

 

Soepen

Pompoensoep met gebakken bloemkool en creme fraîche
€ 3,75

Soep van de dag dagelijks wisselend
€ 3,75

 

Hoofdgerechten  

Kabeljauw uit de oven met persillade, zuurkool en een beurre noisette
€8,50

Parel Supreme met gestoofde spitskool, mouseline en een jus van zwarte knoflook
€8,50                                 

Wildstoof met dikke frieten, rodekool en spruitjes
€8,50

Paddenstoelenrisotto met geroosterde courgette, witlof en pecorino
€8,50

 

Bijgerechten € 1,50 

Rocks Brood met boerenboter van de Lindehoff, zoutflakes en olijfolie

Friet krokant gebakken met zelfgemasakte truffelmayonaise

Witlof gegratineerd met oude kaas

Salade met kruidendressing, tomaatjes en gegrilde groente

 

Nagerechten

Carrotcake met kaneelijs, notencrumble en cranberry compote
€4,00

Poire belle helene met witte chocolademousse en chocoladesaus
€4,00

 

Voor bij de borrel

Bitterballen 6 stuks: rund
€2,50

Charcuterie geserveerd met Amsterdamse tafelzuren
€5,50

Broodplankje met diverse dipjes
€2,00

Olijven
€2,00

3-Gangen € 15,- Gerechten zijn ook los te bestellen.

Heeft u een allergie, meld het ons!

 

NIEUW MENU | DINER vanaf 28 jan 2019

Voorgerechten € 5,50

Salad mesclune met blauwe kaas, gemarineerde abrikozen, geroosterde wortelsoorten en pecanoten

Gerookte zalm
als “bonbon” gevuld met een zalmsalade en crème fraiche haring kaviaar

Hors d’oeuvres proeverij van drie kleine Franse klassiekers


Soepen € 3,75

Gegratineerde Uiensoep, licht pittig met een crostini

Soep van de dag dagelijks wisselend


Hoofdgerechten € 8,50

Groente curry met linzen, ingemaakte
groente, naan-brood en jasmijnrijst.

Linquini fruits de mer met venkel, spinazie en zeekraal en tomatensaus met kappertjes

Gekonfijte eendenbout met zuurkool, gebakken appel, pommes fondant en rode wijnsaus

“Rocks Meat Special”  geserveerd met aardappelkroketjes, gegrilde little gem en gepofte tomaatjes – wekelijks wisselend
U heeft de keuze uit rode wijn -of bearnaisesaus


Bijgerechten
€ 1,50

Rocks Brood met boerenboter van de Lindenhoff, zoutflakes en olijfolie

Verse friet met huisgemaakte piccalillymayonaise

Geroosterde groenten

Salade met kruidendressing, tomaatjes


Zoet € 3,75

Tarte tatin met gekarameliseerde appel, kaneelroom, notencrunch en vanille-ijs

Choco trio; brownie, chocolademousse en witte chocoladeparfait met roodfruitcompote

3-gangen € 16,- Gerechten zijn ook los te bestellen.

Vanaf 8 personen serveren wij u een keuzemenu

ONZE WIJNEN

Bij Brasserie Rocks serveren wij onze wijnen voor een vriendschappelijke prijs, onder het motto: “goede wijn moeten gedronken worden”.

Onze huiswijnen zijn toegankelijk voor bij het aperitief, maar ook culinair inzetbaar.
Voor de liefhebber serveren wij ook periodiek een wijnspecial, welke complementair zijn aan de hoofdgerechten.

Wijn WIT  glas € 3,- | fles € 14,-
Sauvignon Blanc | zuiver & fris
Chardonnay | fris, rond & zacht
Müller-thurgau – Silvaner | bloemig & zoet

Maand special WIT  glas € 4,-  | fles € 19,50 
Rías Baixas Albariño | Spanje
groene appel | citrus en tropisch fruit  ziltige afdronk
Ideaal inzetbaar vis, schaal -en schelpdieren. Bijvoorbeeld bij onze Linguine fruits de mer…

Wijn ROOd glas € 3,- | fles € 14,-
Merlot | Rood fruit & zacht hout

Maand special ROOD glas € 4,-  | fles € 19,50 
Leyda Pinot Noir Classic | Kruidig met rood fruit
Een goede begeleider van onze Meat Special, maar ook ideaal bij de gekonfijte eendenbout.

DE PROJECTUITVOERINGEN 14 jan - 25 jan

Op maandag 14-01, maandag 21-01 en dinsdag 15-01 en 22-01 zijn de projectuitvoeringen in Brasserie ROCKS. Wij serveren deze avonden een uitgebreid menu waarvan alle gerechten worden bedacht, bereid, en bediend door onze studenten. Daarnaast krijgt u voorafgaand aan elke gang een presentatie over het gerecht te zien op een groot scherm in het restaurant. Wilt u onze studenten helpen een topproduct neer te zetten? Reserveren voor deze avonden kost slechts €10,- p.p. (exclusief dranken). Graag vermelden bij de reservering: “€10 diner”.

Op donderdag 17-01 en donderdag 24-01 serveren onze tweede jaars studenten u een Luxe 4-gangenmenu. Vooraf steak tartaar aan tafel bereidt, daarna uiensoep met crostini en gegratineerde kaas. Als hoofdgerech krijgt u kreeft geserveerd met garnituur van het seizoen en als nagerecht een chocolade Moelleaux. De prijs van dit menu is €25,- p.p. (ex. dranken).
Graag vermelden bij de reservering: “Thema luxe diner”.

Op vrijdag 18-01 en vrijdag 25-01 zullen de tweede jaars studenten een thema avond organiseren. Het thema is Spanje, vooraf zullen zij verschillende tapas serveren, als hoofdgerecht gaan ze paella maken en zij sluiten het menu af met een heerlijk dessert. Reserveren voor deze avonden kost slechts €15,- p.p. (exclusief dranken).
Graag vermelden bij de reservering: “Thema Spanje”.

HET IS OP DEZE AVONDEN NIET MOGELIJK OM A LA CARTE TE DINEREN

Adres & openingstijden

Adres Brasserie ROCKS

Da Costastraat 64
1053 ZP Amsterdam

Openingstijden

U bent welkom voor de lunch van 11:30 – 14:00 uur. Inloop van 11:30 tot 13:00 uur
U bent welkom voor het diner van 18:00 – 21:30 uur. Inloop van 18:00 tot 19:00 uur
In verband met de reistijd van onze studenten sluit de bar om 21:30 uur. Dit is uiteraard afhankelijk van de bezetting.

Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?
Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 666.

Bereikbaarheid

Adres
Da Costastraat 64
1053 ZP Amsterdam

Route met de auto
Als u op de Ringweg van Amsterdam rijdt, neem dan de afrit S106 richting Oud-West Centrum. Als u doorrijdt, komt u op het Surinamerplein. U neemt dan het vak voor linksaf. U gaat vervolgens op het Surinamerplein linksaf, en komt zo op de Hoofdweg. Bij de eerste grote straat met stoplichten gaat u rechtsaf, u rijdt nu op de Potjesweg, u gaat recht door over een brug en u bevindt zich in de Kinkerstraat. U rijdt door tot de Bilderdijkstraat en als u over de kruising bent zoekt u een plaatsje. De Da Costastraat is de eerste straat links. Op de hoek ziet u een Vomar. Let op, in heel Amsterdam is het betaald parkeren!

U kunt ook helemaal doorrijden tot het einde van de straat (over de brug) en dan linksaf de Marnixstraat in waar u de Europarking parkeergarage vindt.

Route met het openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U loopt 50 meter terug en gaat linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat rechtsaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat linksaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Wijzigingen

Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?
Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 666.

Direct reserveren