CULINAIR LUNCHEN IN RESTAURANT ELEMENTS!

Restaurant Elements aan de Roelof Hartstraat 6-8 te Amsterdam, voert van maandag t/m vrijdag een maandelijks wisselende lunchkaart met klassieke gerechten voor zeer schappelijke prijzen. Wat kunt u verwachten? Fine dining en bij elke gang de keuze tussen: vis-, vlees of vegetarische gerechten. Het staat u vrij om 2- of 3-gangen van onze menukaart te kiezen. Voor een 2-gangenmenu rekenen wij slechts €13,- en voor het 3-gangenmenu €16,-. Informeer ook eens naar de mogelijkheden om met grotere groepen bij ons te komen lunchen.

Ontvangst voor de lunch tussen 12:00 en 12:30 uur. Ontvangst voor diner tussen 18:00 en 18:30.

Wij hopen u spoedig weer te mogen verwelkomen!

 

LUNCH maandag 9 maart t/m vrijdag 3 april

Lunchmenu maandag 9 maart t/m vrijdag 3 april

Tweegangen keuzemenu €13,-
Driegangen keuzemenu €16,-

Aperitief

Prosecco + oester €6,-
Drusian Superiore D.O.C.G. | Zeeuwse creuse 000

 

Voorgerecht

Proeverij van de volgende gerechten:

Zalm
Dashi | mierikswortel | filodeeg

Kalfstartaar
Spekbokking | tafelzuur | haringkuit

Preisoep (V)
kappers | pompoenpitten

 

Hoofdgerechten

Knolselderij (V)
fondant | lotuswortel | aardpeer

Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren

Baambrugs big
Gepofte knoflook | raapstelen | aardappelgarnituur

 

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (€2,50 supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Millefeuille (V)
Chocolade | hazelnoot | caramel

Piña colada (V)
Cocosijs | ananas | rum

 

DINER maandag 9 maart t/m vrijdag 3 april

 

Dinermenu maandag 9 maart t/m vrijdag 3 april

Driegangen keuzemenu € 22,-
Viergangen keuzemenu € 26,-

Aperitief 

Prosecco + oester €6,-
Drusian Superiore D.O.C.G. | Zeeuwse creuse 000

 

Koude voorgerechten

Zalm
Dashi | mierikswortel | filodeeg

Kalfstartaar
Spekbokking | tafelzuur | haringkuit

 

Warme voorgerechten

Preisoep (V)
kappers | pompoenpitten

Bouillabaisse
Bijvangst | rouille | kervel

 

Hoofdgerechten

Knolselderij (V)
fondant | lotuswortel | aardpeer

Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren

Baambrugs big
Gepofte knoflook | raapstelen | aardappelgarnituur

 

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (€2,50 supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Millefeuille (V)
Chocolade | hazelnoot | caramel

Piña colada (V)
Cocosijs | ananas | rum

Wijnen per glas

Wijnen per glas

Mousserend

Prosecco Superiore D.O.C.G.                                                                                          4,50 (fles 23,50)

Drusian | Valdobbiadene | Italië

Glera → rijp wit fruit | romig | amandel | gist

 

Droog licht wit

Sauvignon blanc  ‘Classic’ 2018                                                                                       3,75 (fles 19,-)

Viña Leyda | Leyda Valley | Chili

Sauvignon blanc → kruisbes | grapefruit | ananas

 

Droog vol wit

Chardonnay ‘Classic’ 2018                                                                                              3,75 (fles 19,-)

Viña Leyda | Leyda Valley, Chili

Chardonnay → rijp citrusfruit | tropisch fruit

 

Rosé                                                                                                                              

Pajot (biologisch) 2018                                                                                                    3,75 (fles 19,-)

Domaine Pajot | IGP Côtes de Gascogne | Sud-Ouest | Frankrijk

Cabernet sauvignon | merlot → fris rood fruit | licht romig | sappig

 

Zoet wit

White Muscat 2018                                                                                                          3,75 (fles19,-)

Cogmans Kloof | Robertson | Zuid-Afrika

Muscat de Frontignan blanc → bloemig | druif | rozijn

 

Vol rood

Pinot Noir ‘Classic’ 2018                                                                                                3,75 (fles 19,-)

Viña Leyda | Leyda Valley | Chili

Pinot Noir → kersen | hout | frisse zuren

 

Vol rood

Merlot ‘Classic’ 2018                                                                                                      3,75 (fles 19,-)

Viña Leyda | Leyda Valley | Chili

Merlot → pruimen | vanille | drop | sappig

 

Dessertwijn per glas

Moscatel Sarasat 2017                                                                                                       4,-

Bodegas Corellanas | Navarra | Spanje

Muscat à petit grains → rijp tropisch fruit | zachte smaak

 

Monbazillac 2015                                                                                                                4,-

Château Bellevue | Bergerac | Frankrijk

Muscadelle | sauvignon | sémillon → ananas | perzik | abrikoos

 

Rooi Muscadel  2016                                                                                                          4,-

Rietvallei Wynlandgoed | Robertson | Zuid-Afrika

Mucat d’Alexandrie → gekonfijt fruit | rozijnen

 

PX                                                                                                                                                     4,-

Bodegas Barbadillo | Jerez | Spanje

Pedro Ximénez → salmiak | krenten | cacao

 

Port per glas

Ruby Port                                                                                                                                      4,-

Quinta de la Rosa | Portugal

Tinta roriz | touriga franca | touriga nacional → rijp zwart fruit | chocolade

 

Tawny Port 10 jaar oud                                                                                                       5,50

Quinta de la Rosa | Portugal

Tinta roriz | touriga franca | touriga nacional → rijp zwart fruit | chocolade | hout

 

Dieetwensen en allergieën

Geachte gast,

Zoals u wellicht weet kunt u in Restaurant Elements altijd bij elke gang voor een vegetarische optie kiezen. Helaas zijn wij niet in staat veganistisch te koken voor u. Doordat de uitvoering volledig in handen is van studenten, kunnen wij uitsluitend de gerechten bereiden van de menukaart. Het weglaten van bepaalde ingrediënten vanwege een allergie behoort wel tot de mogelijkheid. Mocht u dus allergisch zijn voor een bepaald product geef dit dan aan bij de reservering.

Bedankt voor uw begrip.

Team Restaurant Elements

Adres & openingstijden

Adres Restaurant Elements

Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM
heerlijkamsterdam@rocva.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.

Lunch: ontvangst tussen 12:00 en 12:30 uur.
Diner: ontvangst tussen 18:00 en 18:30 uur.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.

Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.