DUTCH CUISINE

Restaurant Elements doet dit jaar weer mee aan Dutch Cuisine. Dit betekent dat alle gerechten met het Dutch Cuisine logo voor 100% van Nederlandse bodem komen.

Waarom Dutch Cuisine?
Omdat we duurzaam, lekker en gezond eten gemakkelijker en aantrekkelijker willen maken, omdat onze rijke Nederlandse eetcultuur een herwaardering verdient, omdat Dutch Cuisine als verbindende schakel de verduurzaming van de voedselconsumptie kan versnellen en last but not least omdat het goed is voor onze economie én voor de planeet.

We hebben voor u het mooiste Nederlandse kalfsvlees geselecteerd maar ook de beroemde Limburgse asperges en een selectie voortreffelijke boerenkazen ontbreken niet.

Team Elements wenst u een typisch Nederlandse culinaire avond toe waar uiteraard ook een Nederlandse wijn bij hoort van de veel geprezen Apostelhoeve.

KOM OOK EENS LUNCHEN IN RESTAURANT ELEMENTS!

Het lesrestaurant van de Hotelschool aan de Roelof Hartstraat 6-8 voert van maandag t/m vrijdag een maandelijks wisselende lunchkaart met klassieke gerechten tegen zeer schappelijke prijzen. Zowel het bereiden van de gerechten als de bediening in het restaurant worden volledig verzorgd door de studenten van de Middelbare Hotelschool (ROCvA).

Informeer ook eens naar de mogelijkheden om met grotere groepen bij ons te komen lunchen.
Ontvangst voor de lunch tussen 12:00 en 13:00 uur. Reserveren gewenst!

LUNCH maandag 13 mei t/m vrijdag 14 juni

Lunchmenu maandag 13 mei t/m vrijdag 14 juni

2-gangen keuzemenu €13,-
3-gangen keuzemenu € 16,-

Voorgerecht

Proeverij van de volgende gerechten:

Haring
Aardappel | rode biet | mierikswortel | haringkaviaar

Aspergesoep (V)
Met of zonder Hollandse garnalen | bieslook

“Risotto” (V)
Van Alkmaarse gort | Oude Remeker kaas | waterkers

Hoofdgerechten

Hollandse asperges (V)
Hollandaise saus | 63 graden ei | peterseliekrieltjes

Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren

Saltimbocca
Kalfsvlees | Parmaham | salie | aardappelpannenkoek | spitskool

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (V) (2,- supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Scroppino (V)
Prosecco | wodka | citroensorbet

Tartelette (V)
Nectarine | witte perzik curd | meringue

 

Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart

Mocht u door omstandigheden later dan 13.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.

 

DINER maandag 13 mei t/m vrijdag 14 juni

 

Dinermenu maandag 13 mei t/m vrijdag 14 juni

3-gangen keuzemenu € 22,-
4-gangen keuzemenu € 26,-

Voorgerechten

Haring
Aardappel | rode biet | mierikswortel | haringkaviaar

Aspergesoep (V)
Met of zonder Hollandse garnalen | bieslook

“Risotto” (V)
Van Alkmaarse gort | Oude Remeker kaas | waterkers

Hoofdgerechten

Hollandse asperges (V)
Hollandaise saus | 63 graden ei | peterseliekrieltjes

Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren

Saltimbocca
Kalfsvlees | Parmaham | salie | aardappelpannenkoek | spitskool

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (V) (2,- supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Scroppino (V)
Prosecco | wodka | citroensorbet

Tartelette (V)
Nectarine | witte perzik curd | meringue

 

Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart

Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.

Adres & openingstijden

Adres Restaurant Elements

Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM
heerlijkamsterdam@rocva.nl

Openingstijden

Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.

Lunch: ontvangst tussen 12:00 en 13:00 uur.
Diner: ontvangst tussen 18:00 en 19:00 uur.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.

Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.

 

Wijnkaart

 

Wijnen per glas

 

Mousserend
Prosecco Superiore D.O.C.G. 
    €4,- (fles €22,-)
Drusian | Valdobbiadene | Italië  
Glera → rijp wit fruit | romig | amandel | gist            

Droog licht wit
Sauvignon blanc ‘Classic’ 2018 
    €3,50 (fles €18,-)
Viña Leyda | Leyda Valley | Chili      
Sauvignon blanc → kruisbes | grapefruit | ananas                       
           
Droog vol wit
Chardonnay ‘Classic’ 2017
      €3,50 (fles €18,-)
Viña Leyda | Leyda Valley, Chili       
Chardonnay → rijp citrusfruit | tropisch fruit              

Rosé
Principato Rosato 2018
      €3,50 (fles €18,-)
Cavit | IGT Provincia di Pavia | Trentino | Italië
Pinot grigio → fris rood fruit | licht romig | sappig

Zoet wit
White Muscat 2018
      €3,50 (fles €18,-)
Cogmans Kloof | Robertson | Zuid-Afrika
Muscat de Frontignan blanc → bloemig | druif | rozijn

Vol rood
Merlot ‘Classic’ 2017 
    €3,50 (fles €18,-)
Viña Leyda | Leyda Valley | Chili      
Merlot → pruimen | vanille | drop | sappig

 

Witte wijn per fles

 

Grüner veltliner “Löss” 2018      €20,- 
Schloss Gobelsburg | Kamptal | Oostenrijk
Grüner Veltliner → wit fruit | mango | citrusfruit | kruidig

Albariño Granbazán etiqueta verde 2017      €22,50
Agro de Bazán | Rías Baixas | Spanje
Albariño → groene appel | citrusfruit | tropisch fruit | ziltig

Riesling 2017      €22,50
Georg Mosbacher | Pfalz | Duitsland
Riesling → gele appel | hoge zachte zuren

Chenin blanc “Touch of oak” 2017      €22,50
Rijk’s Private Cellar | Coastal Region | Zuid-Afrika
Chenin blanc → ananas | abrikoos | kruidig | vleugje hout

Viognier 2017      €25,-
Louis Chèze | IGP des Collines Rhodaniennes | Rhône | Frankrijk
Viognier → bloemig | perzik | abrikoos | vettig | amandel

Chardonnay “Kaaimansgat” 2017      €25,-
Bouchard-Finlayson | Hemel-en-Aarde-Vallei | WO Overberg | Zuid-Afrika
Chardonnay → licht citrusfruit | gekonfijte citroen | hout

 

Rode wijn per fles

 

Bardolino Classico Vigne Alte 2017      €20,-
Fratelli Zeni | Veneto | Italië
Corvina | molinara | rondinella → kers | bosbes | aalbes

Bourgogne pinot noir 2017      €20,-
Domaine Chanzy | Côte de Beaune | Bourgogne | Frankrijk
Pinot noir → kers | framboos | zwarte bes | kruidig | vanille

Chinon Vieilles Vignes 2017      €22,50
Domaine Fabrice Gasnier | Loire | Frankrijk
Cabernet franc → cassis | bramen | fris

Pinotage 2017      €25,-
Diemersdal Wine Estate | WO Durbanville | Zuid-Afrika
Pinotage → rood fruit | specerijen | chocolade

Château Ramafort Cru Bourgeois 2010      €25,-
Domaine Blaignan | AOP Médoc | Bordeaux | Frankrijk           
Cabernet sauvignon | merlot → cassis | blauwe bes | cederhout

 

Dessertwijn per glas

 

Rooi Muscadel  2017      €3,75
Rietvallei Wynlandgoed | Robertson | Zuid-Afrika
Mucat d’Alexandrie → gekonfijt fruit | rozijnen

Muscat de Beaumes de Venise 2009      €4,-
Domaine de Coyeux  | Rhône | Frankrijk
Muscat à petit grains → honing | peer | abrikoos | sinaasappel                                                                          

Monbazillac 2015      €4,-
Château Bellevue | Bergerac | Frankrijk      
Muscadelle | sauvignon | sémillon → ananas | perzik | abrikoos

Tokaji Béres “Magita édes” 2014      €6,50
Tokaj Hegyalja | Hongarije
Furmint | hárslevelü | kövérszölö  → honing | meloen | tuttifrutti

 

Port per glas

 

Ruby Port      €3,50
Quinta de la Rosa | Portugal
Tinta roriz | touriga franca | touriga nacional → rijp zwart fruit | chocolade

Tawny Port 10 jaar oud      €5,-
Quinta de la Rosa | Portugal
Tinta roriz | touriga franca | touriga nacional → rijp zwart fruit | chocolade | hout

Direct reserveren