Corona update
Geachte gast, restaurant Elements is helaas voorlopig weer gesloten voor gasten.
Dit uiteraard in verband met de coronaregels vanuit de overheid.
Wij hopen u spoedig gezond en wel weer terug te zien in restaurant Elements!
Met gastvrije groet,
Team restaurant Elements:
Werner Leenen, Remy Tolk, Annis Amahorseya en Miguel de Paz
Lunchmenu dinsdag 28 september t/m vrijdag 30 oktober
Tweegangen keuzemenu € 13,-
Driegangen keuzemenu € 16,-
Aperitief
Prosecco + coquille €6,-
Drusian Superiore D.O.C.G. | coquille St. Jacques
Koude voorgerechten
Proeverij van de volgende gerechten:
Griekse salade (V)
Feta panna cotta | olijf | rode ui | komkommer | tomaat
Steak tartare
Bavette | ei | paprika | ui | kappertjes | peterselie
Aziatische ravioli (V)
Jackfruit | hoisin | soja | pompoen
Hoofdgerechten
Geglaceerde koolrabi (V)
Uienjus | paddenstoelen | mierikswortel
Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren
Fazant
Borstfilet | worstje | zuurkool | foie gras de canard | jus
Nagerechten
Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (€2,50 supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur
Kastanje parfait (V)
Chocola | vossenbessen
(V) = Vegetarisch gerecht
Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart
Mocht u door omstandigheden later dan 13.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.
Dinermenu dinsdag 28 september t/m vrijdag 30 oktober
Driegangen keuzemenu € 22,-
Viergangen keuzemenu € 26,-
Aperitief
Prosecco + coquille €6,-
Drusian Superiore D.O.C.G. | coquille St. Jacques
Koude voorgerechten
Griekse salade (V)
Feta panna cotta | olijf | rode ui | komkommer | tomaat
Steak tartare
Bavette | ei | paprika | ui | kappertjes | peterselie
Warme voorgerechten
Aziatische ravioli (V)
Jackfruit | hoisin | soja | pompoen
Gebakken oester
Oestercrème | geconfijte aardappel | gerookte olijfolie
Hoofdgerechten
Geglaceerde koolrabi (V)
Uienjus | paddenstoelen | mierikswortel
Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren
Fazant
Borstfilet | worstje | zuurkool | foie gras de canard | jus
Nagerechten
Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (€2,50 supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur
Kastanje parfait (V)
Chocola | vossenbessen
(V) = Vegetarisch gerecht
Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart
Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.
Wijnen per glas
Mousserend
Prosecco Superiore D.O.C.G. 4,50 (fles 23,50)
Drusian | Valdobbiadene | Italië
Glera → rijp wit fruit | romig | amandel | gist
Droog licht wit
Sauvignon blanc ‘Classic’ 2018 3,75 (fles 19,-)
Viña Leyda | Leyda Valley | Chili
Sauvignon blanc → kruisbes | grapefruit | ananas
Droog vol wit
Chardonnay ‘Classic’ 2018 3,75 (fles 19,-)
Viña Leyda | Leyda Valley, Chili
Chardonnay → rijp citrusfruit | tropisch fruit
Rosé
Pajot (biologisch) 2018 3,75 (fles 19,-)
Domaine Pajot | IGP Côtes de Gascogne | Sud-Ouest | Frankrijk
Cabernet sauvignon | merlot → fris rood fruit | licht romig | sappig
Zoet wit
White Muscat 2018 3,75 (fles19,-)
Cogmans Kloof | Robertson | Zuid-Afrika
Muscat de Frontignan blanc → bloemig | druif | rozijn
Vol rood
Pinot Noir ‘Classic’ 2018 3,75 (fles 19,-)
Viña Leyda | Leyda Valley | Chili
Pinot Noir → kersen | hout | frisse zuren
Vol rood
Merlot ‘Classic’ 2018 3,75 (fles 19,-)
Viña Leyda | Leyda Valley | Chili
Merlot → pruimen | vanille | drop | sappig
Dessertwijn per glas
Moscatel Sarasat 2017 4,-
Bodegas Corellanas | Navarra | Spanje
Muscat à petit grains → rijp tropisch fruit | zachte smaak
Monbazillac 2015 4,-
Château Bellevue | Bergerac | Frankrijk
Muscadelle | sauvignon | sémillon → ananas | perzik | abrikoos
Rooi Muscadel 2016 4,-
Rietvallei Wynlandgoed | Robertson | Zuid-Afrika
Mucat d’Alexandrie → gekonfijt fruit | rozijnen
PX 4,-
Bodegas Barbadillo | Jerez | Spanje
Pedro Ximénez → salmiak | krenten | cacao
Port per glas
Ruby Port 4,-
Quinta de la Rosa | Portugal
Tinta roriz | touriga franca | touriga nacional → rijp zwart fruit | chocolade
Tawny Port 10 jaar oud 5,50
Quinta de la Rosa | Portugal
Tinta roriz | touriga franca | touriga nacional → rijp zwart fruit | chocolade | hout
Geachte gast,
Zoals u wellicht weet kunt u in Restaurant Elements altijd bij elke gang voor een vegetarische optie kiezen. Helaas zijn wij niet in staat veganistisch te koken voor u. Doordat de uitvoering volledig in handen is van studenten, kunnen wij uitsluitend de gerechten bereiden van de menukaart. Het weglaten van bepaalde ingrediënten vanwege een allergie behoort wel tot de mogelijkheid. Mocht u dus allergisch zijn voor een bepaald product geef dit dan aan bij de reservering.
Bedankt voor uw begrip.
Team Restaurant Elements
Adres Restaurant Elements
Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM
heerlijkamsterdam@rocva.nl
Openingstijden
Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.
Lunch: ontvangst tussen 12:00 en 12:30 uur.
Diner: ontvangst tussen 18:00 en 18:30 uur.
Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.
Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.