ELEMENTAIR KOKEN

Bij elementair koken laten we de ingrediënten van een gerecht in hun ‘element’. Dat wil zeggen dat de producten zoveel mogelijk hun eigen kenmerkende smaak, structuur en vorm behouden. Dit komt het beste tot uiting door het gebruik van kooktechnieken die de smaak van het ingrediënt tot zijn recht laten komen en eenvoudige (doch smaakvolle) garnituren. Gewoon pure, smaakvolle (biologische) gerechten van het seizoen.

Het lesrestaurant Elements wordt vaak gebruikt als examenrestaurant voor onze laatstejaars studenten van de opleiding Hotelmanagement, deze studenten runnen dit restaurant vrijwel zelfstandig. We beschikken over een prachtige (vriendelijk geprijsde) wijnkaart. Voor de lunch kunt u bij ons terecht voor overheerlijke soepen, luxe broodjes, eiergerechten, pasta’s, clubsandwiches en maaltijdsalades en desserts. Tijdens het diner verzorgen wij een 4-gangen keuzemenu.

 

DE VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK

Van 5 t/m 11 maart 2018, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit!

Met trots kunnen wij u bij deze melden dat Restaurant Elements aan dit evenement zal deelnemen van maandag 5 maart t/m vrijdag 9 maart a.s. De eindejaarsstudenten van de Hotelschool ROCvA willen u graag laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: u zult verrast worden.

Menu lunch t/m 23 februari 2018


LUNCHEN IN RESTAURANT ELEMENTS

Het lesrestaurant van de Hotelschool aan de Roelof Hartstraat 6-8 voert van maandag t/m vrijdag een tweewekelijks wisselende lunchkaart met klassieke gerechten tegen zeer schappelijke prijzen. Zowel het bereiden van de gerechten als de bediening in het restaurant worden volledig verzorgd door de studenten van de Middelbare Hotelschool (ROCvA). Het betreft een lunch die vlot te gebruiken is. Op de kaart staan overheerlijke soepen, eiergerechten, pasta’s clubsandwiches, maaltijdsalades en desserts te verkrijgen. Daarnaast zullen onze studenten in de keuken bij wijze van praktijkopdracht voor elke dag van de week een nieuwe creatie bedenken die de titel “Het lekkerste broodje van Amsterdam Zuid” waardig is!

Informeer ook eens naar de mogelijkheden om met grotere groepen bij ons te komen lunchen.
Ontvangst voor de lunch tussen 11:30 en 13:30 uur. Reserveren gewenst

• Zaanse mosterdsoep met kaantjes, crème fraîche en peterselie
€3,50

• Salade van little gem met geweckte trostomaatjes, Parma-ham, sinaasappel, groene asperge en geroosterde noten
€3,50 (klein) | €6,- (groot)

• Clubsandwich met kipfilet, krokante bacon, tomaat, komkommer, ijsbergsla en limoenmayonaise. Geserveerd met huisgemaakte chips
€6,-

• Boerenomelet met briochebrood
€5,-

• Runderburger op een Italiaanse bol met gegrilde groenten en tzatziki. Geserveerd met zelfgemaakte frieten.
€6,-

• Pasta marinara met vongole, mosselen, gamba’s en Parmezaanse kaas. Geserveerd met een side salad
€7,-

• Moelleux au chocolat met vanille-roomijs en slagroom.
€3,-

Menu diner t/m 23 februari 2018

Voorgerechten

Biet (vega)

Tartaar van gepofte biet | bieslook | rode quinoa | kapperappel | mayo van gepofte sjalot en zwarte knoflook

Zalm

In bietensap gemarineerd | schuim van biet | geroosterde gele biet van de BBQ | komkommer | cornichon | inktviscrouton | piccalillymayonaise

Rund

Rundermuis | porcini | truffelmayonaise | rucola

Tussengerecht

Soep (vega)

Rode kool | krokante peer | crème fraîche

Gamba

Kataifi | schaaldieren-vanillesaus

Ham

Krokante Italiaanse ham | brioche | Remeker kaasschuim | 63 graden ei

Hoofdgerechten

Lasagne (vega)

Aubergine | blauwe kaas | miso

Vis van de dag

Geserveerd met bijpassende garnituren

Parelhoen

Jus van gevogelte en grove mosterd | zilverui | spruiten | topinamboer | spek

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (2,- supplement)

Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Lemon curd

Appel-havermoutcrumble | meringue

Chocolade

Bol gevuld met witte chocolademousse | kers | oreo crumble | warme kersensaus

3-gangen €21,- | 4-gangen €24,50

 

Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart

Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.

Menu lunch & diner De Vegetarische Restaurantweek

DE VEGETARISCHE RESTAURANTWEEK

Van 5 t/m 11 maart 2018, tijdens de Nationale Week Zonder Vlees, lanceert De Hippe Vegetariër in samenwerking met de Vegetariërsbond, een vernieuwde versie van de Vegetarische Restaurantweek. Want heerlijk vegetarisch eten doe je niet alleen thuis, maar ook uit!

Met trots kunnen wij u bij deze melden dat Restaurant Elements aan dit evenement zal deelnemen van maandag 5 maart t/m vrijdag 9 maart a.s. De eindejaarsstudenten van de Hotelschool ROCvA willen u graag laten zien, proeven en ervaren hoe fantastisch de groentekeuken kan smaken. Of je nu regelmatig vegetarisch eet, of net begint met een dagje minder vlees: u zult verrast worden.

Lunch:
Voorgerecht
Soep (veganistisch)
Kombu | shi-take | knolselderij | morille | paddenstoelenbrood

Hoofdgerecht
Lasagne (vegetarisch)
Aubergine |miso | grove mosterdzaad | Hollandse blauwader | tempé

Nagerecht
Raw Chocolat (veganistisch)
Avocado| rauwe cacao |gepofte quinoa | dadels | cashewnoten | walnoten | appelbloesem

 

Hoofdgerecht €8,- | 2-gangen €10,- | 3-gangen €12,-

 

Diner:
Voorgerecht
Tartaar (veganistisch)
gepofte biet| quinoa| bieslook | sjalot | mayonaise van gepofte sjalot en zwarte knoflook |bieten- espuma

Tussengerecht
Soep (veganistisch)
Kombu | shi-take | knolselderij | morille | paddenstoelenbrood

Hoofdgerecht
Lasagne (vegetarisch)
Aubergine |miso | grove mosterdzaad | Hollandse blauwader | tempé

Nagerecht
Raw Chocolat (veganistisch)
Avocado| rauwe cacao |gepofte quinoa | dadels | cashewnoten | walnoten | appelbloesem

 

3-gangen inclusief aperitief €25,- | 4-gangen inclusief aperitief €27.50

 

U kunt nu al reserveren voor lunch of diner!

Adres & openingstijden

Adres ROC Elements

Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM

Openingstijden

Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.

Lunch: ontvangst tussen 11:30 tot 12:30 uur.
Diner: vanaf 18:00 uur.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.

Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.

Bereikbaarheid

Route met de auto

Vanaf A4 (Rotterdam, Den Haag)

Volg “A10 Zuid”, wanneer de A10 zich splitst. Neem afslag S108 (Amstelveen).
Ga onderaan afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.

Vanaf A1 (Amersfoort) en A2 (Utrecht, Den Bosch)

Neem de A10 richting Den Haag. Neem afslag S108 (Amstelveen). Ga onderaan de afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.

In de stad

Rij rechtdoor langs het Olympisch stadion. Volg de weg naar rechts. Ga bij de stoplichten naar links. Neem op de rotonde de tweede afslag rechts (Cornelis Krusemanstraat). Deze straat gaat over in de De Lairessestraat. Deze straat wordt breder, met rechts een parkeerplaats en links het Concertgebouw. Ga rechtsaf en volg de weg tot aan de stoplichten, hou links aan. Aan uw rechterhand ziet u na 50 meter restaurant Elements.
Let op, het is overal betaald parkeren in Amsterdam!
Route met het openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U loopt 50 meter terug en gaat linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat rechtsaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat linksaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Route met openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U stapt over op tram 12 richting Amstelstation en u stapt uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09.00 uur: 020 – 579 17 17

Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?
Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 717.

Direct reserveren