Elementair koken

Bij elementair koken laten we de ingrediënten van een gerecht in hun ‘element’. Dat wil zeggen dat de producten zoveel mogelijk hun eigen kenmerkende smaak, structuur en vorm behouden. Er worden moderne kooktechnieken gebruikt die de waarde van het product behouden. Dit komt het beste tot uiting door kooktechnieken die de smaak van het ingrediënt tot zijn recht laten komen en eenvoudige (doch smaakvolle) garnituren. Gewoon pure, smaakvolle (biologische) gerechten van het seizoen.

Het lesrestaurant Elements wordt vaak gebruikt als examenrestaurant voor onze laatste jaars leerlingen van de opleiding Hotelmanagement. We beschikken over een prachtige wijnkaart en de studenten runnen dit restaurant vrijwel zelfstandig. Tijdens het diner verzorgen zij een 4 gangen keuze menu.

LUNCHMENU

Restaurant Elements aan de Roelof Hartstraat 6-8 te Amsterdam organiseert een wekelijks wisselend menu gebaseerd op de Franse keuken. Zowel het menu als de aankleding van het restaurant wordt volledig verzorgd door de studenten van de Middelbare Hotelschool (ROCvA).

Vanaf maandag 13 november serveren wij een 3-gangenmenu met een keuze in het hoofdgerecht voor 15,- euro. De gerechten zijn een selectie van de dinerkaart.

 

Menu diner restaurant Elements

 

Wij serveren van maandag 11 t/m woensdag 20 december een 3 gangen Kerstlunch voor 17,50 en een 5 gangen Kerstdiner voor 32,50

Het Kerstmenu volgt zo spoedig mogelijk.

 

Viergangen keuzemenu november en december € 24,50

Voorgerechten

Tartaar (vega)

Geroosterde knolselderij, schorseneren, anijspaddenstoelen, kastanje mayonaise

Oesters

Proseccosabayon, komkommerkaviaar, pastinaakchips, borage

Terrine

Gekonfijte eendenbout, gewelde abrikozen, witlof, radicchio, crouton

Tussengerechten

Bitterbal (vega)

Risotto, gedroogde paddenstoelen, zwarte knoflook, truffelmayonaise

Tonijn

Gebrande Albacore tonijn, tomatenchutney, inktviskrokantjes

Kwartel

Hooi mousseline, pancetta, PX jus

Hoofdgerechten

Pompoen (vega)

Rode quinoa, bosui, walnoten, 64 graden ei, zoetzuur van pompoen

Vis van de dag

Geserveerd met bijpassend garnituur

Wild

Krokantje van stoof, cavalo nero, gebrande prei, pompoencrème

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (2,- supplement)

Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Hangop

Havermoutcrumble, chocolademousse

Bread & Butter

Pudding, suikerbrood, vanillesaus

 

Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart

Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.

Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.

Adres & openingstijden

Adres ROC Elements

Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM

Openingstijden

Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.

Lunch: ontvangst tussen 11:30 tot 12:30 uur.
Diner: vanaf 18:00 uur.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.

Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.

Bereikbaarheid

Route met de auto

Vanaf A4 (Rotterdam, Den Haag)

Volg “A10 Zuid”, wanneer de A10 zich splitst. Neem afslag S108 (Amstelveen).
Ga onderaan afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.

Vanaf A1 (Amersfoort) en A2 (Utrecht, Den Bosch)

Neem de A10 richting Den Haag. Neem afslag S108 (Amstelveen). Ga onderaan de afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.

In de stad

Rij rechtdoor langs het Olympisch stadion. Volg de weg naar rechts. Ga bij de stoplichten naar links. Neem op de rotonde de tweede afslag rechts (Cornelis Krusemanstraat). Deze straat gaat over in de De Lairessestraat. Deze straat wordt breder, met rechts een parkeerplaats en links het Concertgebouw. Ga rechtsaf en volg de weg tot aan de stoplichten, hou links aan. Aan uw rechterhand ziet u na 50 meter restaurant Elements.
Let op, het is overal betaald parkeren in Amsterdam!
Route met het openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U loopt 50 meter terug en gaat linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat rechtsaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat linksaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Route met openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U stapt over op tram 12 richting Amstelstation en u stapt uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09.00 uur: 020 – 579 17 17

Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?
Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 717.

Direct reserveren