Elementair koken

Bij elementair koken laten we de ingrediënten van een gerecht in hun ‘element’. Dat wil zeggen dat de producten zoveel mogelijk hun eigen kenmerkende smaak, structuur en vorm behouden. Er worden moderne kooktechnieken gebruikt die de waarde van het product behouden. Dit komt het beste tot uiting door kooktechnieken die de smaak van het ingrediënt tot zijn recht laten komen en eenvoudige (doch smaakvolle) garnituren. Gewoon pure, smaakvolle (biologische) gerechten van het seizoen.

Het lesrestaurant Elements wordt vaak gebruikt als examenrestaurant voor onze laatstejaars leerlingen van de opleiding Hotelmanagement. We beschikken over een prachtige wijnkaart en de studenten runnen dit restaurant vrijwel zelfstandig. Tijdens het diner verzorgen zij een 4-gangen keuzemenu.

LUNCHMENU

Restaurant Elements aan de Roelof Hartstraat 6-8 te Amsterdam organiseert een wekelijks wisselend menu gebaseerd op de Franse keuken. Zowel het menu als de aankleding van het restaurant wordt volledig verzorgd door de studenten van de Middelbare Hotelschool (ROCvA).

Voor de lunch serveren wij een 3-gangenmenu met een keuze in het hoofdgerecht voor €15,- . De gerechten zijn een selectie van de dinerkaart.

Van 5 t/m 9 maart serveren wij in verband met “De Vegetarische Restaurantweek” een vegetarisch lunchgerecht voor slechts €8,- (vegetarische soep + vegetarisch lunchgerecht €10,-). Voor meer informatie: devegetarischerestaurantweek.nl

Menu diner restaurant Elements

Wij zijn weer open voor diner vanaf maandag 15 januari.

Voorgerechten

Zalm

In bietensap gemarineerd | schuim van biet | geroosterde gele biet van de BBQ | komkommer | cornichon | inktviscrouton | piccalillymayonaise

Rund

Rundermuis | porcini | truffelmayonaise | rucola

Tussengerecht

Soep (vega)

Rode kool | krokante peer | crème fraîche

Hoofdgerechten

Vis van de dag

Geserveerd met bijpassende garnituren

Parelhoen

Jus van gevogelte en grove mosterd | zilverui | spruiten | topinamboer | spek

Nagerechten

Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (2,- supplement)

Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur

Lemon curd

Appel-havermoutcrumble | meringue

Van 5 t/m 9 maart serveren wij in verband met “De Vegetarische Restaurantweek” een vegetarisch 3-gangenmenu inclusief aperitief voor slechts €25,-. Voor meer informatie: devegetarischerestaurantweek.nl

 

Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart

Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.

Adres & openingstijden

Adres ROC Elements

Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM

Openingstijden

Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.

Lunch: ontvangst tussen 11:30 tot 12:30 uur.
Diner: vanaf 18:00 uur.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.

Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.

Bereikbaarheid

Route met de auto

Vanaf A4 (Rotterdam, Den Haag)

Volg “A10 Zuid”, wanneer de A10 zich splitst. Neem afslag S108 (Amstelveen).
Ga onderaan afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.

Vanaf A1 (Amersfoort) en A2 (Utrecht, Den Bosch)

Neem de A10 richting Den Haag. Neem afslag S108 (Amstelveen). Ga onderaan de afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.

In de stad

Rij rechtdoor langs het Olympisch stadion. Volg de weg naar rechts. Ga bij de stoplichten naar links. Neem op de rotonde de tweede afslag rechts (Cornelis Krusemanstraat). Deze straat gaat over in de De Lairessestraat. Deze straat wordt breder, met rechts een parkeerplaats en links het Concertgebouw. Ga rechtsaf en volg de weg tot aan de stoplichten, hou links aan. Aan uw rechterhand ziet u na 50 meter restaurant Elements.
Let op, het is overal betaald parkeren in Amsterdam!
Route met het openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U loopt 50 meter terug en gaat linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat rechtsaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat linksaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.

Route met openbaar vervoer

Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U stapt over op tram 12 richting Amstelstation en u stapt uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.

Reserveren kan op werkdagen vanaf 09.00 uur: 020 – 579 17 17

Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?
Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 717.

Direct reserveren