ELEMENTAIR KOKEN
Bij elementair koken laten we de ingrediënten van een gerecht in hun ‘element’. Dat wil zeggen dat de producten zoveel mogelijk hun eigen kenmerkende smaak, structuur en vorm behouden. Dit komt het beste tot uiting door het gebruik van kooktechnieken die de smaak van het ingrediënt tot zijn recht laten komen en eenvoudige (doch smaakvolle) garnituren. Gewoon pure, smaakvolle (biologische) gerechten van het seizoen.
Het lesrestaurant Elements wordt vaak gebruikt als examenrestaurant voor onze laatstejaars studenten van de opleiding Hotelmanagement, deze studenten runnen dit restaurant vrijwel zelfstandig. We beschikken over een prachtige (vriendelijk geprijsde) wijnkaart. Voor de lunch kunt u bij ons terecht voor overheerlijke soepen, luxe broodjes, eiergerechten, pasta’s, clubsandwiches en maaltijdsalades en desserts. Tijdens het diner verzorgen wij een 4-gangen keuzemenu.
LUNCHEN IN RESTAURANT ELEMENTS
Het lesrestaurant van de Hotelschool aan de Roelof Hartstraat 6-8 voert van maandag t/m vrijdag een tweewekelijks wisselende lunchkaart met klassieke gerechten tegen zeer schappelijke prijzen. Zowel het bereiden van de gerechten als de bediening in het restaurant worden volledig verzorgd door de studenten van de Middelbare Hotelschool (ROCvA). Het betreft een lunch die vlot te gebruiken is. Op de kaart staan overheerlijke soepen, eiergerechten, pasta’s clubsandwiches, maaltijdsalades en desserts te verkrijgen. Daarnaast zullen onze studenten in de keuken bij wijze van praktijkopdracht voor elke dag van de week een nieuwe creatie bedenken die de titel “Het lekkerste broodje van Amsterdam Zuid” waardig is!
Informeer ook eens naar de mogelijkheden om met grotere groepen bij ons te komen lunchen.
Ontvangst voor de lunch tussen 12:00 en 13:15 uur. Reserveren gewenst!
Lunchkaart
Maandag 14-05-2018 t/m vrijdag 17-05-2018
• Soep van de dag
€3,50
• Klassieke Waldorf salade
€3,50 (klein) | €6,- (groot)
• Clubsandwich met gerookte zalm. Geserveerd met huisgemaakte chips van zoete aardappel
€6,-
• Uitsmijter met ham en/of kaas. Geserveerd op bruin/wit brood
€5,-
• Het beste broodje van Amsterdam Zuid (creatie van onze studenten)
€5,-
• Tagliatelle met ricotta, spinazie en spek. Geserveerd met een side salad
€7,-
• Chocolade brownie met fudge van gecondenseerde melk en zeezout en vanille-ijs
€3,-
•Rabarber: compote, crumble, schuim en ijs
€3,-
9 april t/m 11 mei
Voorgerechten
Burrata (vega)
Antiboise | polenta
Makreel
Gebrande makreelfilet | aardappel-citroenespuma | aardappelkaantjes | dille
Steak tartaar
Ossenworst | piccalilly | brioche
Tussengerechten
Asperge (vega)
Aspergesoep | bieslookolie | crouton | 63 graden eidooier
Zwaardvis
Gremolata | antibiose
Kip
Picata | brioche | putanesca saus
Hoofdgerechten
Spaghetti (vega)
Courgette | spinazie | walnoten | vijgen | geitenkaas | pesto
Vis van de dag
Geserveerd met bijpassende garnituren
Lamsrack
Groene asperge | witte asperge | geprakte kriel | spek | peterselie | PX jus
Nagerechten
Kaas van Lindenhoff uit Baambrugge (2,- supplement)
Selectie rauwmelkse boerenkazen met garnituur
Chocolade brownie
Fudge van gecondenseerde melk en zeezout | vanilleijs
Trifle
rabarbercompote| rabarbercrumble | rabarberespuma | rabarberijs
3-gangen €21,- | 4-gangen €24,50
Heeft u een allergie, meld het ons! Wij beschikken over een allergenen kaart
Mocht u door omstandigheden later dan 19.00 uur arriveren dan behouden wij ons het recht voor om een gang te laten vervallen.
Adres ROC Elements
Roelof Hartstraat 6-8
1071 VH AMSTERDAM
Openingstijden
Wij zijn geopend voor lunch en diner van maandag tot en met vrijdag.
Lunch: ontvangst tussen 11:30 tot 12:30 uur.
Diner: vanaf 18:00 uur.
Reserveren kan op werkdagen vanaf 09:00 uur: 020 – 579 17 17.
Betaling kan alleen met pin en creditcard, dit i.v.m. de veiligheid van de studenten.
Route met de auto
Vanaf A4 (Rotterdam, Den Haag)
Volg “A10 Zuid”, wanneer de A10 zich splitst. Neem afslag S108 (Amstelveen).
Ga onderaan afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.
Vanaf A1 (Amersfoort) en A2 (Utrecht, Den Bosch)
Neem de A10 richting Den Haag. Neem afslag S108 (Amstelveen). Ga onderaan de afslag bij de stoplichten rechts. Ga verder bij ‘In de stad’.
In de stad
Rij rechtdoor langs het Olympisch stadion. Volg de weg naar rechts. Ga bij de stoplichten naar links. Neem op de rotonde de tweede afslag rechts (Cornelis Krusemanstraat). Deze straat gaat over in de De Lairessestraat. Deze straat wordt breder, met rechts een parkeerplaats en links het Concertgebouw. Ga rechtsaf en volg de weg tot aan de stoplichten, hou links aan. Aan uw rechterhand ziet u na 50 meter restaurant Elements.
Let op, het is overal betaald parkeren in Amsterdam!
Route met het openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U loopt 50 meter terug en gaat linksaf de Da Costastraat in.
Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat rechtsaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.
Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Kinkerstraat. U gaat linksaf de Kinkerstraat in en na 50 meter gaat u linksaf de Da Costastraat in.
Route met openbaar vervoer
Vanaf het Centraal Station neemt u tram 17 richting Osdorp en stapt u uit bij de halte Bilderdijkstraat/Kinkerstraat. U stapt over op tram 12 richting Amstelstation en u stapt uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.
Vanaf het Amstelstation neemt u tram 12 richting Station Sloterdijk en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.
Vanaf Station Sloterdijk neemt u tram 12 richting Amstelstation en stapt u uit bij de halte Roelof Hartplein. Hier vindt u restaurant Elements tegenover The College Hotel.
Reserveren kan op werkdagen vanaf 09.00 uur: 020 – 579 17 17
Wijzigingen in de openingstijden onder voorbehoud, wilt u zeker zijn?
Onze reserveringsafdeling is altijd op de hoogte van de laatste wijzigingen en is bereikbaar op telefoonnummer 020 – 579 1 717.